Global menu

Our global pages

Close

Tapahtumat

Helsinki International Arbitration Day 18.5.

Helsinki International Arbitration Day 2017 järjestetään 18.5. Finlandia-talolla. Eversheds on mukana tapahtumassa tänäkin vuonna.

HIAD on välimiesmenettelystä ja riidanratkaisusta sekä yritysten riskienhallinnasta kiinnostuneiden henkilöiden kohtaamispaikka. Vuoden 2017 tapahtuman teemana on “Taking a Close Look at Today’s Arbitral Process and Who Pays for It”. Viime vuonna tilaisuus keräsi yhteen yli 250 osallistujaa 20 eri maasta.

Yritystoiminta Virossa -aamiaisseminaari 3.5.2017

Järjestimme yhdessä Helsingin seudun kauppakamarin, Enterprise Europe Networkin, Enterprise Estonian sekä Suomalais-Eestiläisen kauppayhdistyksen kanssa aamiaisseminaarin, jossa käsiteltiin ajankohtaisia asioita Viron taloudessa sekä mitä ottaa huomioon lainsäädännön suhteen, jos aloittaa yritystoiminnan Virossa.

Aiheina tilaisuudessa olivat mm. yhtiön perustaminen ja sen hallintoon liittyvät vastuut, työlainsäädännön ja palkkauskäytännön erot sekä veronäkökohdat etabloitumiseen ja liiketoiminnan harjoittamiseen liittyen.

Käräjät 2016 - syksyn monipuolisin juridisen tiedon koulutustapahtuma

Tapahtuma kokoaa yhteen juridiikan asiantuntijat oppimaan ja verkostoitumaan ajankohtaisten aiheiden äärelle.
Käräjät 2016 järjestetään 28.10.2016 Finlandia-talolla Helsingissä.

Viidettä kertaa järjestettävä Käräjät-tapahtuma koostuu koko osallistujajoukolle yhteisestä aamupäiväseminaarista sekä iltapäivän mittaisista ohjelmalinjoista.
Eversheds isännöi Työoikeuden -ohjelmalinjaa asianajaja Timo Jarmaksen johdolla.

KV-aamiainen: Viennin ja kaupan riskienhallinta, ma 16.5.2016, Tampere

Tampereen Kauppakamarin järjestämässä aamiaisseminaarissa käydään käytännönläheisesti läpi kansainvälisen kaupan riskienhallinnan ongelmatilanteita.

Seminaarissa selviää, mitä on hyvä tietää kansainvälisestä kauppalaista käytännön läheisen juridiikan kannalta. Yrityksen sopimusstrategiassa ja riskienhallinnassa seminaari keskittyy ongelmien ennaltaehkäisyyn sekä erityisesti lainvalintaan ja riitojen ratkaisuun sekä oikean riskienhallinnan vaikutukseen yrityksen kustannuksiin ja kaupassa menestymiseen.

Tilaisuuden asiantuntijana toimii Evershedsin asianajaja, varatuomari ja osakas Vesa Turkki.

Puettava teknologia ja muotoilu – Juridiset haasteet ja mahdollisuudet ke 9.9.

Puettava teknologia – muoti ja teknologia yhdistyvät. Mitä mahdollisuuksia ja haasteita tämä tuo liiketoiminnalle? Miten lainsäädäntö kyseenalaistaa ja tukee toimintaa?

Muotioikeuden yhdistys ja Eversheds (Finland) / Heinonen & Co järjestävät tapahtuman teemalla Wearable/s tech in De/sign keskiviikkona 9.9.2015, klo.17. 00-20.30. Tapahtuma on kutsuvierastilaisuus ja osa Helsinki Design Week
–kaupunkifestivaalia.

Tapahtumassa alan yritykset kertovat toiminnastaan ja tulevaisuuden näkymistä, ja asiantuntijat avaavat juridiikan näkökulmaa. Terveydenhoitoalan uusista tekstiili-innovaatioista kertoo Medantan markkinointijohtaja Anu Kivelä. Virtuaalimaailman toimintahaasteista vähittäiskauppaympäristössä valaisee toimitusjohtaja Niklas Slotte Sayduckista. Lisäksi toimitusjohtajat Janne Pylväs Myontecista ja Tommi Ojala Runteqista kertovat juridisista haasteista henkilötietojen käsittelyssä. Päivän teemaan johdattavat puheenjohtaja Heidi Härkönen Muotioikeuden yhdistyksestä ja asianajaja Hanna-Maija Elo Evershedsiltä.

Tilaisuudessa käsitellään aihealuetta monipuolisesti yritysten liiketoiminnan kautta ja keskustellen ajankohtaisista otsikon asioihin liittyvistä uusista näkökulmista.

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.
Pohjoismaiden suurin designfestivaali Helsinki Design Week järjestetään 3.–13.9.2015

www.helsinkidesignweek.com

Juridia Bützowin asianajaja Hanna-Maija Elo mukana Muotioikeuspäivässä.

30.9.2014

12.9.2014 järjestettiin Suomen ensimmäinen juridiikka-seminaari jonka aiheena oli muotioikeus.

Seminaari kokosi yhteen juristit ja designalan ammattilaiset. Puheenvuoroja tapahtumassa oli muun muassa KPMG:ltä, Marimekolta ja Juridia Bützowilta. Hanna-Maija Elon puheenvuoro koski immateriaalioikeuksia ja sopimuksia.  Enemmän seminaarista voit lukea täältä.

Juridia Bützow ja Eversheds järjestävät Nordic Baltic Steering Group -kokouksen 16.6.2014

28.5.2014

Juridia Bützow ja Eversheds International järjestävät Helsingissä Nordic Baltic Steering Group kokouksen 16.kesäkuuta 2014 Helsingin toimistomme tiloissa osoitteessa Fabianinkatu 29 B. Tilaisuuden key note –puhujaksi on lupautunut valtiosihteeri Olli Heinonen pääministerin kansliasta.

JB-seminaari 6.5.2014: Ajankohtaista EU:n ja Suomen kilpailuoikeudessa

9.4.2014

Kilpailuoikeudellisen sääntelyn merkitys liiketoiminnassa on entisestään korostunut ja riskit lainvastaisen menettelyn
seurauksista kasvaneet. Mikä on sallitun ja kielletyn tietojenvaihdon raja? Mitä rajoituksia yksinmyyntisopimuksiin voidaan
sisällyttää jakelusopimuksissa? Entä mitä säännöksiä on otettava huomioon tuotekehitysyhteistyössä? Tule Juridia
Bützowin seminaariin kuulemaan kootusti ja käytännönläheisesti, mitä yrityksen tulee tietää edellä kuvatuista aiheista.

Tiistai 6.5.2014 Klo 8.30 – 11.30
Kinopalatsi, Kaisaniemenkatu 2, Helsinki

JB-seminaari 29.4.2014: Tavaramerkit ja immateriaalioikeuksien kaupallistaminen

1.4.2014

Mitä tavaramerkeillä voi suojata ja miten luokituskäytäntöjen muutokset vaikuttavat rekisteröintien suoja-alaan? Miten tavaramerkkilainsäädäntöä ehdotetaan muutettavaksi? Miten immateriaalioikeuksia voi kaupallistaa? Tule Juridia Bützowin ja Heinosen aamiaisseminaariin kuulemaan vastauksia näihin ja moniin muihin immateriaalioikeuksia koskeviin ajankohtaisiin kysymyksiin.

Tiistai 29.4.2014 klo 8.30 – 12.00
Kansallissali, Aleksanterinkatu 44, Helsinki

JB-seminaari 4.2.2014: Tietosuojajuridiikan ajankohtaiskatsaus

9.1.2014

Henkilötietojen käsittelyä koskeva lainsäädäntö on merkittävässä muutoksessa, kun EU:ssa valmistellaan tietosuoja-asetuksen säätämistä. Ensimmäistä kertaa tietosuojaa koskevat säännökset ehdotetaan säädettäväksi asetusmuodossa, jolloin ne olisivat voimassa kaikissa EU-maissa täsmälleen samansisältöisenä. Lakihanke pitää sisällään useita merkittäviä muutoksia suomalaiseen tietosuojalainsäädäntöön. EU:n lakimuutoshankkeen lisäksi käymme seminaarissa käytännönläheisesti läpi nykyisen tietosuojalainsäädännön asettamia velvoitteita ja yhä yleistyvään henkilötietojen käsittelyn ulkoistamiseen liittyvää sääntelyä.

Tiistai 4.2.2014 klo 8.30–12.00
Kinopalatsi, Kaisaniemenkatu 2, Helsinki

Tunnetko oikeutesi ja velvollisuutesi sosiaalisessa mediassa? -seminaari 3.12.2013

21.11.2013

Aika: Tiistaina 3.12.2013 klo 8.45 – 11.30
Paikka: WTC Turku, Veistämönaukio 1-3, Turku

Juridia Bützowin asianajaja, osakas Elina Koivumäki kouluttaa sosiaaliseen mediaan liittyvästä juridiikasta.

JB-seminaari: Yrityksen ja yrittäjän veromuutokset 2014

15.11.2013

Juridia Bützow järjestää tulevia veromuutoksia käsittelevän seminaarin:

Aika: Keskiviikko 4.12.2013 klo 8.30–11.00
Paikka: Ravintola Palace, juhlakerros, Konferenssisali, 10. krs, (Eteläranta 10, 00130 Helsinki)

Vuoden 2014 veromuutokset ovat vihdoin vahvistumassa. Juridia Bützowin seminaarissa käymme
läpi osinkoverotuksen muutokset niin henkilöosakkaiden, konsernien kuin sijoitusyhtiöidenkin
kannalta. Lisäksi käsittelemme muun varojenjaon verotusta, kuten SVOP-rahaston muuttuvaa
verokohtelua, verokantojen muutoksia siirtymäsäännöksineen sekä tuoretta korkeimman hallinto-oikeuden ja keskusverolautakunnan oikeuskäytäntöä.

Markkinointijuridiikan seminaari 12.11.2013

29.10.2013

Aika: 12.11.2013 klo 8.30
Paikka: RT-Makasiini, Helsinki
Järjestäjä: Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL ry

Juridia Bützowin asianajaja, osakas Elina Koivumäki luennoi sosiaalisen median pelisäännöistä ja affiliate-markkinoinnista.