Global menu

Our global pages

Close

Eversheds Sutherland förstärker inom bl a tvistlösning med Oskar Gentele som ny partner

 • Sweden

  06-04-2022

  Med fler än 74 kontor i 35 länder och fler än 5 000 medarbetare är Eversheds Sutherland en av världens ledande globala internationella advokatbyråer och rankas topp tio i världen. I Stockholm har byrån ca 70 medarbetare efter en kraftig tillväxt under senare år. Nu förstärker Stockholmskontoret sin processavdelning genom rekryteringen av advokaten Oskar Gentele som ny partner.

  Oskar Gentele anslöt som partner den 4 april och kommer närmast från Advokatfirman Cederquist där han arbetat med några av Sveriges största skiljeförfaranden och domstolsprocesser sedan 2012. Oskar är också civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har författat ett stort antal artiklar i juridiska tidskrifter och även en bok inom entreprenadrätt.

  Oskar har gedigen erfarenhet av att biträda klienter inom ett flertal rättsområden, inte minst rådgivningsansvar och entreprenadrätt.

  ”Vi är oerhört glada att kunna rekrytera en ”rising star” som Oskar till vår processgrupp. Oskar har en mycket gedigen erfarenhet av verkligt stora processer och skiljeförfaranden och kommer bli en väldigt bra förstärkning till byrån och vårt fortsatta erbjudande till våra klienter.”, säger Gabriel Albemark, Managing Partner i Stockholm.

  Gabriel fortsätter: ”Eversheds Sutherland är en starkt värdedriven organisation. Våra Purpose & Values är centrala delar i allt vi gör och har varit en god grund för byråns starka tillväxt under senare år. Vi kände tidigt i rekryteringsarbetet att Oskar fullt ut delar våra värderingar. Tillsammans med partnerkollegan Jonas Löttiger och övriga medarbetare i processgruppen har firman ett starkt erbjudande inom tvistlösning till våra svenska och internationella klienter.”

  ”Det är både hedrande och roligt att få möjligheten att bli en del av Eversheds Sutherland. Byrån har gjort en imponerande resa under senare år och har samtidigt lyckats upprätthålla en fantastisk gemenskap, drivkraft och kvalitet. Jag ser fram emot att tillsammans med övriga kollegor fortsätta i samma riktning.”, säger Oskar Gentele.

  Samtidigt som Oskar ansluter även Joakim Lindqvist, från Justitiedepartementet, som senior associate till processgruppen liksom Gustav Lindgren, som närmast kommer från Vinge, som associate till arbetsrättsgruppen.

  This information is for guidance purposes only and should not be regarded as a substitute for taking legal advice. Please refer to the full terms and conditions on our website.

  < Go back