Global menu

Our global pages

Close

Asfalttikartellin vahingonkorvaukset arvioitavaksi Euroopan unionin tuomioistuimeen

 • Finland

  19-12-2017

  Korkein oikeus (KKO) on päättänyt pyytää Euroopan unionin tuomioistuimelta ennakkoratkaisua, joka koskee asfalttikartellin aiheuttamasta vahingosta vastuussa olevien yhtiöiden määrittämistä. Pyyntö liittyy KKO:ssa vireillä olevaan asiaan, jossa valittajana on Eversheds Asianajotoimiston päämies Vantaan kaupunki.

  Ennakkoratkaisupyyntö koskee taloudellisen seuraannon periaatetta tilanteessa, jossa yhtiö on hankkinut kartelliin osallistuneen yhtiön osakekannan ja purkanut kyseisen yhtiön sekä jatkanut sen liiketoimintaa. KKO haluaa selvittää, edellyttääkö unionin oikeus tällaisessa tilanteessa sitä, että liiketoimintaa jatkava yhtiö on vastuussa puretun yhtiön aiheuttamista kartellivahingoista. Eversheds Asianajotoimiston osakkaat Niina Mickelsson, Olli Hyvönen ja Senior Associate Marja Boman työskentelevät tämän kilpailu- ja vahingonkorvausoikeudellisesti mielenkiintoisen jutun parissa.

  Korkeimman oikeuden tiedote aiheesta

   

  This information is for guidance purposes only and should not be regarded as a substitute for taking legal advice. Please refer to the full terms and conditions on our website.

  < Go back