Global menu

Our global pages

Close

Eversheds Asianajotoimisto Oy mukana merkittävässä lentoliikennetoimialaa muuttavassa infrastruktuurihankkeessa Enontekiön kunnan ja Finavia Oyj:n välillä

 • Finland

  19-11-2020

  Eversheds Asianajotoimisto Oy on toiminut Enontekiön kunnan neuvonantajana infrastruktuurihankkeen järjestelyn suunnittelussa ja toteutuksessa sekä vastannut due diligence-prosessista kokonaisuudessaan mukaan lukien oikeudellinen, taloudellinen ja verotuksellinen neuvonanto.
   
  Lentoasemayhtiö Finavia ja Enontekiön kunta ovat tehneet 16.11.2020 liiketoimintajärjestelyn, jossa Enontekiön lentokenttätoiminta ja lentokenttä siirtyvät Enontekiön kunnan perustettavan yhtiön omistukseen. Järjestelyllä mahdollistetaan Enontekiön lentokentän toiminnan jatkuvuus ja saavutettavuus alueelle. Eversheds Asianajotoimisto jatkaa kunnan neuvonantajana seuraavien vaiheiden suunnittelussa ja toteutuksessa.  

  ”Enontekiön kunnalle hanke on merkittävä saavutettavuuden ja alueellisen elinkeinotoiminnan kehittämisen ja palvelujen kannalta. Eversheds Asianajotoimistolla on ollut merkittävä rooli kokonaisvaltaisena neuvonantajana järjestelyn toteuttamisessa”, toteaa Enontekiön kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen.
   
  ”Järjestelyn myötä lentoliikenteen järjestämisen vastuu siirtyy alueelliselle toimijalle, ja mukaan tullaan hakemaan kansainvälisiä ja suomalaisia yksityisen sektorin toimijoita sekä infrastruktuuriin ja digitaalisiin palvelutuotantoon keskittyviä tahoja. Lentoliikenteen murros luo hyvän mahdollisuuden tulevan toiminnan suunnittelussa”, toteaa Jukka-Pekka Joensuu, juridisesta toimeksiannosta vastaava partneri.
   
  Toimeksiannon hoitamisesta vastasivat asianajaja, osakas Jukka-Pekka Joensuu, asianajajat Kirsi Hiltunen, Elina Kiiski, Henrik Sandholm, Jussi Aranne ja Tuuli Vapaavuori-Vartiainen sekä Associate-juristit Linda Miettinen ja Jukka Olsbo. Tämän lisäksi tiimiin kuuluivat Senior Advisor Antti Liimatainen ja analyytikko Max Tarkkala.
   
  Enontekiön kunta sijaitsee Norjan ja Ruotsin rajalla ja on pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin kunta. Matkailu on Enontekiön kärkitoimiala, sen vanavedessä kehittyvät poro- ja luontaiselinkeinot, palvelut ja pienimuotoinen jalostustoiminta sekä tieteellinen tutkimus.
   
  Finavia on lentoasemayhtiö ja sen lentoasemaverkostoon kuuluu 21 lentoasemaa eri puolilla Suomea. Niistä 19 palvelee erityisesti matkustajaliikennettä ja kaksi pelkästään sotilas- ja yleisilmailua. Yhtiön tavoitteena on mahdollistaa suomalaisille Pohjois-Euroopan parhaat lentoyhteydet ja edistää Suomen saavutettavuutta matkakohteena.

  This information is for guidance purposes only and should not be regarded as a substitute for taking legal advice. Please refer to the full terms and conditions on our website.

  < Go back