Global menu

Our global pages

Close

Eversheds Asianajotoimisto toimi neuvonantajana KPA Unicon Group Oy:n osakekannan enemmistön kaupassa

 • Finland

  19-05-2021

  Eversheds Asianajotoimisto toimi neuvonantajana KPA Unicon Group Oy:n osakekannan enemmistön kaupassa, jossa avustimme yhtiön pääomistajia Prounicon Oy:ta ja Canelco Capital Oy:ta. Osakekannan ostaja on suomalainen listattu liiketoimintakonserni Partnera Oyj, jonka alle perustettuun NewCoon -kokonaisuus ostettiin.

  Kaupan seurauksena Parterasta tulee KPA Uniconin pääomistaja 70 prosentin omistusosuudella, ja yhtiön perustanut Kovasen perhe jatkaa KPA Uniconin vähemmistöomistajana 30 prosentin osuudella sijoitusyhtiönsä Prounicon Oy:n kautta. Kauppahinta 70 prosentin osuudesta KPA Uniconin osakekannasta on 15,5 miljoonaa euroa. Yrityskauppa tukee Partneran strategian mukaista tavoitetta omistaa kestävää kehitystä edistäviä yrityksiä muun muassa kiertotalous- ja energiatoimialalla.

  KPA Unicon on suomalainen yhtiö, jolla on pitkä kokemus kansainvälisistä laitostoimituksista. Se toteuttaa avaimet käteen -periaatteella energiantuotantolaitoksia, modernisoi, huoltaa ja operoi olemassa olevia laitoksia sekä tarjoaa energiantuotannon kapasiteettia palveluna. KPA Uniconin asiakkaisiin kuuluu maailmanlaajuisesti toimivia teollisuusyrityksiä sekä kansainvälisiä ja paikallisia energiayhtiöitä ympäri maailmaa. Yhtiön pääkonttori ja tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, ja se työllistää energia-alan ammattilaisia yhteensä kahdeksassa eri maassa.

  Partera Oyj on liiketoimikonserni, joka luo toiminnallaan omistaja-arvoa ja kestävämpää tulevaisuutta. Sen omistamat yhtiöt tuottavat palveluita ja tuotteita yhteiskunnan tarpeisiin ja vastaavat liiketoiminnallaan toimintaympäristöä muuttaviin megatrendeihin. Se on omistamiensa yhtiöiden kumppani, jonka tavoitteena on kehittää yhtiöidensä liiketoimintaa ja arvoa pitkäjänteisesti. Partnera Oyj on myös listattu Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla.

  Järjestelyssä tiimiä johti Partner Antti Husa. Tämän lisäksi tiimiin kuuluivat Partner Kimmo Suominen, Partner Torsti Lakari, Specialist Counsel Mari Rusi, Specialist Counsel Jussi Aranne, Associate Petra Nieminen ja Associate Linda Miettinen.

  Lue kaupasta tarkemmin tiedotteista:

  Pörssitiedote (suomeksi)

  Partneran tiedote (suomeksi)

  KPA Unicon Group Oy:n tiedote (englanniksi)

  This information is for guidance purposes only and should not be regarded as a substitute for taking legal advice. Please refer to the full terms and conditions on our website.

  < Go back