Global menu

Our global pages

Close

Avustimme Glennmont Clean Energy Fundia tuulivoimapuistohankkeessa

 • Finland

  10-10-2019

  Eversheds Sutherlandin Suomen ja Iso-Britannian toimistot ovat toimineet juridisena neuvonantajana Glennmont Clean Energy Fund Europe III SCSp:lle tuulivoimapuistohankkeessa. Hankkeessa avustivat myös Eversheds Sutherlandin toimistot USA:ssa ja Hollannissa. Glennmont Clean Energy Fund Europe III SCSp on Glennmont Partnersin hallinnoima clean energy –rahasto.

  Glennmont Clean Energy Fund Europe III SCSp hankki omistukseensa Ilmatar Piiparinmäki Oy:n Ilmatar Energy Oy:ltä, ja investointi on rahaston ensimmäinen sijoitus Pohjoismaissa. Ilmatar Piiparinmäki Oy rakennuttaa Kajaanin ja Pyhännän alueelle Piiparinmäen tuulivoimapuiston. Puistoon tulee 41 tuulimyllyä ja sen kokonaisteho on 211MW. Sähköntuotannon on tarkoitus alkaa 2020.

  Avustimme asiakasta projektia koskevissa sopimuksissa, kohdetta koskevissa selvityksissä, transaktion valmisteluissa ja täytäntöönpanossa sekä verotus-, kilpailuoikeus- ja rahoitusasioissa.

  Tuulivoimapuiston sähköntuotantoon liittyen tehtiin pitkäaikainen sähkönmyyntisopimus Googlen eli Tuike Finland Oy:n kanssa. Google hankkii sopimuksella 125 MW osuuden puiston tehosta Haminan palvelinkeskusta varten.

  Eversheds Sutherlandia hankkeessa edustivat: Ison-Britannian tiimistä yritysjärjestelyissä Partner Jason Lovell ja Associate Jack Gladman, rahoituksessa Partner Indraj Mangat, yleisten lakiasioiden osalta lakiasiainjohtaja Victoria Quek ja Senior Associate Winnie Ma, rakentamisen osalta Partner Richard Streeter ja Senior Associate Sacha Bacco. Suomen toimistoa hankkeessa edustivat mm. osakas Sirkka Terho sekä asianajajat Henrik Sandholm ja Tuuli Vapaavuori-Vartiainen.

  This information is for guidance purposes only and should not be regarded as a substitute for taking legal advice. Please refer to the full terms and conditions on our website.

  < Go back