Global menu

Our global pages

Close

Toimimme Touhula-yhtiöiden yrityssaneerausmenettelyiden selvittäjänä

 • Finland

  15-11-2021

  Kahdentoista Touhula-konserniin kuuluvan yhtiön yrityssaneerausmenettelyt aloitettiin 15.5.2020, ja asianajaja Jari Salminen määrättiin menettelyiden selvittäjäksi. Menettelyiden alkaessa Touhula oli Suomen suurin yksityinen päiväkotiketju. Sillä oli yli 180 yksikköä, 2.500 työntekijää ja yli 11.000 lasta hoidettavanaan. Ennen menettelyiden alkamista konsernin liikevaihto oli yli 115 miljoonaa euroa ja kokonaisvelkamäärä oli noin 80 miljoonaa euroa.

  Yhtiöiden saneerausohjelmat vahvistettiin käräjäoikeudessa nopeutetussa menettelyssä 9.11.2021.

  Menettelyiden aikana toteutettiin useita kannattavuustoimenpiteitä muun muassa sulkemalla kannattamattomia päiväkoteja, tehostamalla hallintoa sekä suoraviivaistamalla organisaatiota ja johtamisjärjestelmää. Saneerausohjelmat mahdollistavat konsernin liiketoiminnan jatkumisen uudelleenjärjestellyllä velkarakenteella. Onnistunut yrityssaneerausmenettely mahdollistaa tuhansien lapsien päivähoidon jatkumisen kymmenissä kunnissa ja kaupungeissa.

  Jari Salmisen lisäksi toimeksiannon ydintiimiin kuuluivat osakas Tuomas Penttilä, Specialist Counsel Jussi Aranne, Associate Miika Huhtinen ja Junior Associate Vivian Villa.

  Lue lisää:

  Touhulan tiedote (Touhulan tiedote)

  This information is for guidance purposes only and should not be regarded as a substitute for taking legal advice. Please refer to the full terms and conditions on our website.

  < Go back