Global menu

Our global pages

Close

Új fogyasztóvédelmi szabályok az áruk adásvétele, valamint a digitális szolgáltatások nyújtása területén

  • Hungary
  • General

18-02-2022

Új fogyasztóvédelmi szabályok az áruk adásvétele, valamint a digitális szolgáltatások nyújtása területén

Az online vásárlás térnyerése miatt egyre inkább szükségessé vált a vonatkozó szabályrendszer korszerűsítése és egységesítése. Az EU 2019/770 és 2019/771 európai parlamenti és tanácsi irányelveknek való megfelelés érdekében Magyarországon kihirdették a fogyasztó és vállalkozás közötti, az áruk adásvételére, valamint a digitális tartalom szolgáltatására és digitális szolgáltatások nyújtására irányuló szerződések részletes szabályairól szóló 373/2021. (VI.30.) kormányrendeletet (a továbbiakban: Kormányrendelet).

A Kormányrendelet ezen fogyasztói szerződések vonatkozásában egyrészt általános szabályokat állapít meg, másrészt speciális előírásokat tartalmaz az áru részét képező digitális elemeket tartalmazó áruk adásvételére, továbbá a digitális tartalom szolgáltatásra és a digitális szolgáltatásra. Az alábbiakban ismertetjük a Kormányrendelet néhány fontosabb rendelkezését.

A hírlevél innen töltehtő le

This information is for guidance purposes only and should not be regarded as a substitute for taking legal advice. Please refer to the full terms and conditions on our website.

< Go back