Global menu

Our global pages

Close

Rapport: Locaties voor energiecoöperaties

 • Netherlands

  21-11-2016

  Burgers zijn steeds vaker betrokken bij het opwekken van duurzame energie. Zij organiseren in hun directe leefomgeving energieprojecten vanuit zogenaamde energiecoöperaties.

  Het aantal geschikte locaties voor energieprojecten is echter beperkt. Hierdoor is het lastig voor burgers om locaties te verwerven. De overheid wil graag dat ook burgers via energiecoöperaties duurzame energieprojecten kunnen opzetten. Door de betrokkenheid van burgers is er minder kans op weerstand tegen bijvoorbeeld een nieuw windmolenpark.

  Eversheds heeft in opdracht van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en in samenwerking met Rijkswaterstaat (RWS), Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en ODE decentraal een rapport opgesteld. Dit rapport beschrijft kort hoe overheden burgerinitiatieven kunnen steunen bij het verwerven van locaties voor het opwekken van duurzame energie.

  Het volledige rapport of de samenvatting (flyer) is hier te lezen. 

   

   

  Disclaimer

  This information is for guidance purposes only and should not be regarded as a substitute for taking legal advice. Please refer to the full terms and conditions on our website.

  < Go back

  Print Friendly and PDF
  Register to receive regular updates via email.