Global menu

Our global pages

Close

Boek Warmte: wet, regelgeving en toelichting

 • Netherlands

  03-12-2013

  Op vrijdag 20 december 2013 verschijnt ‘Warmte – wet, regelgeving en toelichting’. Dit boek helpt leveranciers, producenten en afnemers van warmte bij de toepassing van de Warmtewet die per 1 januari 2014 in werking treedt. Wat de wet brengt, op welke situaties de wet ziet en meer is terug te vinden in deze uitgave. Naast een overzicht van de Warmtewet en de onderliggende regelgeving, is een artikelsgewijze toelichting opgenomen op basis van de kamerstukken, gevolgd door de integrale tekst van wet en regelgeving.

  Betaalbare warmte
  De Warmtewet heeft lang op zich laten wachten, maar nu is het dan zo ver. Per 1 januari 2014 is de Warmtewet een feit en een belangrijke aanvulling op het reguleringskader voor energie. Het uitgangspunt van de Warmtewet is dat iedereen tegen betaalbare prijzen over warmte moet kunnen beschikken, ongeacht met welke technologie de warmte wordt opgewekt.

  Bescherming kleinverbruikers
  De Warmtewet is beperkt tot levering aan kleinverbruikers. De bescherming van kleinverbruikers wordt vormgegeven door bepalingen ten aanzien van tariefbescherming, leveringszekerheid voor de verbruiker, een vergunningstelsel en onafhankelijk toezicht. Om het toezicht gelijk bij invoering van de wet vorm te kunnen geven, dient iedere leverancier die levert aan kleinverbruikers zich te melden bij de Autoriteit Consument en Markt. Een leveringsvergunning voor bestaande leveranciers dient vervolgens voor 1 januari 2016 te zijn aangevraagd.

  Over het boek
  Het boek ‘Warmte – wet, regelgeving en toelichting’ is handig voor onder meer juristen waaronder advocaten en adviseurs in de duurzame energiesector, energie-, bouw- en installatiebedrijven, woningcorporaties, energiecoöperaties, VVE’s, financiers en afnemers bij de toepassing en uitleg van de Warmtewet en de onderliggende regelgeving. Het boek geeft een artikelsgewijze toelichting op basis van de kamerstukken en bevat de integrale tekst van de Warmtewet en regelgeving.

  Titel: Warmte – wet, regelgeving en toelichting
  Auteurs: Miriam van Ee, Michel Chatelin
  ISBN: 9789461040329
  Aantal pagina's: 176
  Verschijning: 20 december 2013

  Het boek kunt u direct bestellen bij: www.aeneas.nl/warmtewet.

  Mocht u meer informatie willen hebben dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

  Disclaimer

  This information is for guidance purposes only and should not be regarded as a substitute for taking legal advice. Please refer to the full terms and conditions on our website.

  < Go back

  Print Friendly and PDF
  Register to receive regular updates via email.