Global menu

Our global pages

Close

Toimimme ELSA Finlandin kansallisen oikeustapauskilpailun pääyhteistyökumppanina ja kilpailujärjestäjänä

 • Finland

  07-01-2020

  Toimistomme toimii parhaillaan käynnissä olevan The European Law Students´Association Finlandin eli ELSA Finlandin kansallisen oikeustapauskilpailun, ns. ”moot court”:n, järjestäjänä. Juristimme ovat laatineet kuvitteellisen oikeustapauksen, jota eri yliopistojen oikeustieteen opiskelijoista muodostetut joukkueet työstävät. Tällä kertaa oikeustapauksen aiheena on osakeyhtiölain mukainen riita-asia. Päävastuussa kilpailun järjestämisestä toimistoltamme on Senior Associate Terhi Holkeri. Lisäksi kilpailua järjestävät Senior Associate Tuuli Vapaavuori-Vartiainen ja Senior Associate Heidi Markus.

  Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa opiskelijat laativat kilpailutapauksen pohjalta kannekirjelmän. Prosessi- ja yhtiöoikeuden ammattilaisista koostuva Eversheds asianajotoimiston raati valitsee parhaan kannekirjelmän, joka toimitetaan kaikille kilpailujoukkueille. Toisessa vaiheessa joukkueet laativat vastauksen tähän kannekirjelmään. Raati arvostelee ja pisteyttää myös vastauskirjelmät, ja eniten pisteitä saaneet joukkueet etenevät maaliskuussa korkeimmassa oikeudessa järjestettävään suulliseen loppukilpailuun. Loppukilpailussa testataan opiskelijoiden kykyä argumentoida asiansa ja esiintyä ”oikeudenkäynnissä” prosessi- ja yhtiöoikeuden ammattilaisista koostuvan tuomariston edessä.

  Varsinaisen kilpailun lisäksi riidanratkaisutiimimme juristit järjestävät kaksi työpajaa, joihin opiskelijat voivat halutessaan osallistua. Ensimmäinen työpaja pidettiin Helsingin toimistollamme lokakuussa 2019, ja toinen järjestetään tammikuun 2020 lopussa. ”Opiskelijoille tämä kaikki on uutta, ja oli havaittavissa, että kaikki kuuntelivat hyvin keskittyneesti. Opiskelijoiden esittämät kysymykset liittyivät paitsi ratkaistavana olevaan oikeustapaukseen, myös siihen, millaista asianajoalalla työskentely on. Lisäksi harjoittelumahdollisuudet toimistollamme kiinnostivat,” Holkeri kuvailee ensimmäisen työpajan tunnelmia.

  Kilpailun voittajajoukkueelle on luvassa ELSA Finlandin yhteistyökumppaneiden lahjoittama rahapalkinto. Tyypillisesti oikeustapauskilpailuihin ei kuitenkaan lähdetä mukaan palkinnon perässä. ”Suurin palkinto opiskelijoille on käytännönläheinen oppimiskokemus, jollaista perinteiset yliopisto-opinnot eivät välttämättä samalla tavalla tarjoa. Samalla opiskelijat pääsevät verkostoitumaan muiden yliopistojen opiskelijoiden ja alan työnantajien sekä muiden ammattilaisten kanssa. Kilpailu tarjoaa opiskelijoille näkökulman siihen, millaista asianajotyö ja oikeussalityöskentely on käytännössä,” Holkeri toteaa. Oikeustapauskilpailuun osallistumisesta on hyötyä myös opiskelijoiden aloittaessa työnhaun. ”Yleensä työnantajat arvostavat sitä, jos työnhakija tuo esille kokemustaan oikeustapauskilpailusta taikka vastaavista syventävistä opintokokonaisuuksista,” Holkeri jatkaa.

  Oikeustapauskilpailuista on vastavuoroisesti hyötyä niitä tukeville ja järjestäville asianajotoimistoille. ”Järjestäjänä pääsemme tutustumaan opiskelijoihin, ja kilpailu tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden erottua joukosta positiivisesti. Kilpailujen kautta opiskelijoilla on yleensä entistä paremmat mahdollisuudet ja edellytykset työllistyä joko opintojensa aikana harjoittelijana asianajotoimistoon taikka valmistumisen jälkeen asianajoalan lakimiestehtäviin,” sanoo Holkeri.

  Lisätietoja antaa

  Terhi Holkeri, Senior Associate

  Disclaimer:

  Tämä informaatio on vain suuntaa-antavaa eikä korvaa oikeudellista neuvontaa. Katso kaikki ehdot sivuiltamme

  < Takaisin