Global menu

Our global pages

Close

Eversheds Asianajotoimisto tekee yhteistyötä TATin Yrityskylän kanssa

 • Finland

  19-12-2019

  Yrityskylä on opetussuunnitelmaan perustuva suomalainen oppimiskokonaisuus, joka on palkittu maailman parhaana koulutusinnovaationa. Yrityskylä on koululaisten oma yhteiskunta eli pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee ammatissa saaden palkkaa tekemästään työstä. Samalla oppilas toimii kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa. Yrityskylä toimii valtakunnallisesti kahdeksalla alueella; se tavoittaa noin 70 000 oppilasta vuodessa ja on osa Talous ja nuoret TATia. Yrityskylä Alakoulu tavoittaa yli 75 prosenttia Suomen kuudesluokkalaisista.

  Eversheds Asianajotoimisto Oy on solminut kaksivuotisen yhteistyösopimuksen TATin Yrityskylän kanssa. Alueellinen yhteistyö Yrityskylä Helsinki-Vantaalla on käynnistynyt syksyn 2019 aikana. Toimistollamme on Yrityskylä Alakoulussa pienoistoimisto, jossa kuudesluokkalaiset työskentelevät toimitusjohtajana, asianajajana tai asianajosihteerinä.

  Yrityskylän tarina

  Yrityskylä tarina alkoi vuonna 2010, kun haluttiin kokeilla jotakin erilaista. Ajatuksena oli luoda koululaisille innostava tapa oppia työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Niin Tekniikan museolle Helsinkiin rakennettiin pienoisyhteiskunta, jota pyörittämään kutsuttiin 800 kuudesluokkalaista. Vastaanotto oli myönteinen ja toimintaa haluttiin myös muualle Suomeen. Pysyvät Yrityskylät pystytettiin kahdeksalle paikkakunnalle. Kun kuudesluokkalaisten Yrityskylä-kokemukselle kaivattiin jatkoa, kehitettiin yhdeksäsluokkalaisille uusi digitaalisuutta ja vuorovaikutusta hyödyntävä peli, jossa johdetaan yritystä kansainvälisillä markkinoilla.

  Yrityskylä on saanut matkan varrella kumppaneita, joiden avulla on rakennettu kokonainen yhteiskunnan erilaisista toimijoista koostuva kyläyhteisö.

  Kuva Yrityskylä Helsinki-Vantaa, Iiro Rautiainen

  Kuva Yrityskyla

   

   

   

   

   

   

   

   

   


  Töissä Yrityskylässä

  Kävimme vierailulla Yrityskylä Alakoulussa Helsinki-Vantaalla lokakuussa. Koululaisten työpäivä Yrityskylässä oli alkanut aamulla klo 9.30 yleisten asioiden läpikäynnillä, ja se oli päättymässä klo 14.00. Yrityskylässä oppilailla on tableteissa lista päivän työtehtävistä; nämä he kuittaavat päivän kuluessa, kun tehtävä on suoritettu. Tehdyistä tehtävistä saa palkkaa. Jokaiselle oppilaalle kuuluu työpäivään myös vapaa-aikaa, ja tällöin he voivat käyttää omaa palkkaansa erilaisiin Yrityskylässä tarjolla oleviin tuotteisiin ja palveluihin. Yrityskylän yritykset laskuttavat toisiaan tuotettavista palveluista. Tarkoituksena on saada oppilaan oman edustaman yrityksen toiminta kannattavaksi. Oppilaiden tukena päivän työtehtävissä toimivat vaihtuvat ohjaajat, esimerkiksi lukiolaiset tai eri yritysten vapaaehtoistyöntekijät.

  Yrityskylän pienoisyrityksessä työskentelemällä koululaiset oppivat tekemään omaan ikätasoonsa sopeutettuja työelämän tehtäviä. Yrityskylä on kiinnostavasti toteutettu kokonaisuus, jossa eri toimialojen yritykset toimivat pienoiskoossa ja työntekijöinä ovat koululaiset. Pienoisyritykset ovat kuin messuosastoja – ne on brändätty ja sisustettu kunkin yrityksen näköisellä materiaalilla. Oppilaat toimivat yhteistyössä eri ammattiryhmien kesken ja liikkuvat Yrityskylän sisällä toimittamassa erilaisia asioita. Päivä pois pulpetista Yrityskylä-ympäristössä on varmasti monille mieleenpainuva, erilainen koulupäivä, jonka avulla saa maistiaisia työelämästä.

  Yrityskylä lyhyesti

  Oppimiskokonaisuus koostuu opekoulutuksesta, oppimateriaalista ja oppitunneista koulussa, sekä vierailusta Yrityskylän oppimisympäristöön.

  Yrityskylä Alakoulun oppimisympäristö on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa.

  Yrityskylä Yläkoulun oppimisympäristössä oppilaat johtavat kilpaa yritystä kansainvälisillä markkinoilla. Oppilaiden toisiaan vastaan kilpailevissa johtoryhmissä jokaisella oppilaalla on oma vastuualueensa. Pelin aikana tiimit valmistavat ja myyvät tuotettaan asiakkaille ja johtavat yritystä neljän kvartaalin ajan. Voittajatiimi on se, joka on saanut kasvatettua hyvän liiketuloksen lisäksi eniten mainettaan.

  Yrityskylä toimii Suomessa kahdeksalla alueella (Espoo, Helsinki-Vantaa, Kaakkois-Suomi, Itä- Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa ja Varsinais-Suomi) tavoittaen 75 prosenttia kuudesluokkalaisista ja 40 prosenttia yhdeksäsluokkalaisista.

  Vaasan yliopiston tutkimuksen mukaan Yrityskylä parantaa merkittävästi nuorten talousosaamista.

  Lukuvuonna 2019-2020 Yrityskylä tavoittaa 75 % Suomen kuudesluokkalaisista ja 40 % Suomen yhdeksäsluokkalaisista lähes 200 kunnasta, 10 alueella yli sadan yhteistyökumppanin kanssa.

  Lue lisää Yrityskylä.fi


  Yrityskyla-logo

  Disclaimer:

  Tämä informaatio on vain suuntaa-antavaa eikä korvaa oikeudellista neuvontaa. Katso kaikki ehdot sivuiltamme

  < Takaisin