Global menu

Our global pages

Close
Print Friendly and PDF

Referenssejä


CRYOTECH NORDIC A.S. (CTN) -yhtiöllä on pääkonttori Virossa, ja R&D-yksikkö Suomessa (Cryotech Finland Oy Ltd). CTN (www.cryotechnordic.com) on markkinajohtaja Cryoteknologiaan ja ei-kirurgisiin esteettisiin laitteisiin liittyvällä toimialalla. CTN:n Cryocabin on yrityksen innovaatio, joka mahdollistaa kokovartalon kylmähoitoa / jäädytyshoitoa. Heinonen on avustanut CTN:n patentti- ja tavaramerkkisalkun rakentamisessa (kolme patenttiperhettä ja useita tavaramerkkejä), ja on onnistuneesti auttanut suojaamaan CTN:n kylmähoitokabiineihin (Cryocabin) liittyvää ydinteknologiaa Suomessa. Ko. teknologiaan liittyvä patentti nro. FI126899 (FLUID CIRCULATION SYSTEM FOR A CRYOCABIN ARRANGEMENT AND RELATED CRYOCABIN ARRANGEMENT) on saatu v.2017. Eurooppa- ja US-patenttihakemukset vireillä.

Toimimme Kaiku Health Oy:n myyjien neuvonantajana osakekaupassa, toukokuu 2020

Toimimme Kaiku Health Oy:n myyjien juridisena neuvonantajana osakekaupassa, jossa Tukholmassa listattu Elekta AB osti Kaiku Health Oy:n koko osakekannan. Myyjinä kaupassa olivat mm. Suomen Teollisuussijoitus, Debiopharm Fund S.A., Lauri Sippola ja muut perustajaosakkaat. Kaiku Healthin hankinnan myötä Elekta AB kehittää entisestään digitaalisia palvelujaan syöpähoitoja tarjoaville yrityksille ja heidän asiakkailleen.

Suomalainen Kaiku Health on tunnettu erityisesti sovelluksesta, joka seuraa potilaiden oireita ja tuottaa älykästä seurantaa, jonka avulla terveydenhuollon ammattilaiset voivat suunnitella potilaille henkilökohtaiseen tilanteeseen perustuvia hoito-ohjelmia.

Toimimme Revenio Group Oyj:n juridisena neuvonantajana sen hankkiessa CenterVue-konsernin Italiasta ja USA:sta, huhtikuu 2019

Revenio Group Oyj on allekirjoittanut sopimuksen italialaisen CenterVue SpA:n koko osakekannan ostamiseksi 13.4.2019 MEUR 59 yritysarvolla (EV). Yrityskauppa tukee Revenion tavoitetta vahvistaa asemaansa silmän ja erityisesti glaukooman diagnostiikkaan ja seurantaan liittyvien tuotteiden globaalina markkinajohtajana. Italialainen CenterVue on yksi oftalmologisten laitteiden johtavista toimittajista ja sen tuotteet täydentävät Revenion tuoteportfoliota.

Yrityskaupan täytäntöönpano tapahtui 30.4.2019. CenterVuen optisten tuotteiden ja ohjelmistojen tuotekehityskeskus pysyy jatkossakin Italiassa. Revenion tonometriaan liittyvien tuotteiden ja ohjelmistojen tuotekehityskeskus pysyy puolestaan Suomessa.

Heinonen & Co avustaa Icare Finland Oy:tä IPR-asioissa, syyskuu 2018

Heinonen & Co avustaa suomalaista terveysteknologiayhtiö Icare Finland Oy:tä immateriaalioikeusasioissa, erityisesti patenttiasioissa. Icare Finland on Vantaalla sijaitseva, aikaansa edellä oleva terveysteknologiayhtiö.  Yhtiö on osa Revenio Group Corporationia, joka on Helsingin pörssissä listattu julkinen osakeyhtiö. Icare Finland Oy kehittää, valmistaa ja myy Icare® silmänpainemittaria, joka on saanut virallisen hyväksynnän maailmanlaajuisesti (CE, US FDA, CFDA jne.) ja jolla on kymmeniä tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä yli 75 maassa.

Eversheds Sutherland avustaa Icare Finland Oy:tä sen IPR-asioiden puolustamisessa, syyskuu 2018

Eversheds Sutherland avustaa suomalaista terveysteknologiayhtiö Icare Finland Oy:tä immateriaalioikeusasioissa ja erityisesti sen IPR-asioiden puolustamisessa loukkaajia ja väärentäjiä vastaan. Icare Finland Oy on pörssiyhtiö Revenio Group Corporationin tytäryhtiö.

Toimimme Kide Clinical Systems Oy:n perustajaosakkaiden neuvonantajana osakekaupassa, huhtikuu 2018

Olemme toimineet Kide Clinical Systems Oy:n (KIDE Systems) perustajaosakkaiden neuvonantajana, kun yhtiön koko osakekanta myytiin Topcon Healthcare Solutions Inc:lle. KIDE Systems on oululainen, vuonna 2015 perustettu yritys, joka valmistaa optikkoliikkeille ja silmäsairaaloille suunnattua kliinisen datan ohjelmistoalustaa. KIDE Systemsin järjestelmä on käytössä kaikissa Pohjoismaissa ja useissa Keski-Euroopan maissa. KIDE Systemsin päätoimipaikka on Oulussa, ja yrityksen myynti ja toimitus sijaitsevat Helsingissä.

Toimimme neuvonantajana Oivauni Oy:n osakekannan myynnissä, huhtikuu 2018

Eversheds Sutherland toimi neuvonantajana, kun Oivauni Oy:n enemmistöosakekanta myytiin Coronaria Oy:lle 3.4.2018. Kaupan myötä Coronaria ja Oivauni tarjoavat palveluita uniongelmiin yksityisasiakkaille, yrityksille sekä julkiselle terveydenhuollolle.

Oivauni Oy on vuonna 2007 perustettu, unettomuuden ja unihäiriöiden hoitoon erikoistunut yritys, jonka liikevaihto vuonna 2017 oli noin miljoona euroa. Yhtiöllä on kolme uniklinikkaa, jotka sijaitsevat Helsingissä, Tampereella ja Kuopiossa.

Toimimme Kaiku Healthin (NetMedi Oy) neuvonantajana sijoituskierroksella, huhtikuu 2018

Toimimme Kaiku Healthin (aiemmin NetMedi Oy) ja sen osakkeenomistajien neuvonantajana, kun NetMedi järjesti sijoituskierroksen laajentaakseen liiketoimintaansa kansainvälisesti ja kehittääkseen palveluratkaisujaan. Kierroksen tuloksena Kaiku Health keräsi 4,4 M€ sijoituksen ja pääsijoittajina toimivat Debiopharm Innovation Fund SA ja Tesi jo aiemmin yhtiöön sijoittaneiden yhtiöiden lisäksi.

Heinonen on avustanut Cryotech Nordic yhtiön patentti- ja tavaramerkkisalkun rakentamisessa, marraskuu 2017

CRYOTECH NORDIC A.S. (CTN) -yhtiöllä on pääkonttori Virossa, ja R&D-yksikkö Suomessa (Cryotech Finland Oy Ltd). CTN (www.cryotechnordic.com) on markkinajohtaja Cryoteknologiaan ja ei-kirurgisiin esteettisiin laitteisiin liittyvällä toimialalla. CTN:n Cryocabin on yrityksen innovaatio, joka mahdollistaa kokovartalon kylmähoitoa / jäädytyshoitoa. Heinonen on avustanut CTN:n patentti- ja tavaramerkkisalkun rakentamisessa (kolme patenttiperhettä ja useita tavaramerkkejä), ja on onnistuneesti auttanut suojaamaan CTN:n kylmähoitokabiineihin (Cryocabin) liittyvää ydinteknologiaa Suomessa. Ko. teknologiaan liittyvä patentti nro. FI126899 (FLUID CIRCULATION SYSTEM FOR A CRYOCABIN ARRANGEMENT AND RELATED CRYOCABIN ARRANGEMENT) on saatu v.2017. Eurooppa- ja US-patenttihakemukset vireillä.

Heinonen on onnistuneesti auttanut suojaamaan Goodwillerin ydinteknologiaa patenteilla Suomessa ja Euroopassa, marraskuu 2017

Goodwiller on suomalainen startup-yritys, joka on kehittänyt helppokäyttöisen ja luotettavan kertatestiliuskan veren alkoholin havaitsemiseen syljestä (syljen alkoholipitoisuuden suhde veren alkoholipitoisuuteen on 1:1). Goodwillerin kehittämä testiliuska toimii ns. ON-OFF periaatteella ja osoittaa, onko henkilö ajokunnossa. Testiin on sisäänrakennettu kontrollialue, joka ilmaisee liuskan toimivuuden käyttäjälle. Heinonen on avustanut Goodwillerin pikatestiliuskakeksintöön liittyvän patentti- ja tavaramerkkisalkun rakentamisessa, ja on onnistuneesti auttanut suojaamaan Goodwillerin ydinteknologiaa Suomessa ja Euroopassa. Goodwillerin testiliuskalle myönnettiin patentit FI126484 ja EP2881471 vuonna 2017 (Disposable test strip device for analyte detection in a body liquid sample).

Heinonen avusti Neurotarin ydinteknologian suojaamisessa patenteilla USA:ssa ja Euroopassa, marraskuu 2017

Neurotar Oy on Helsingissä sijaitseva, in vivo aivojen kuvantamiseen erikoistunut yritys. Neurotarin kehittämä ja valmistama tutkimuslaite Mobile HomeCage® on myyty maailmanlaajuisesti. Kyseinen laite mahdollistaa elävän ja vapaasti liikkuvan pikkueläimen, kuten esim. hiiren, aivojen kuvantaminen mikroskoopilla. Heinonen on avustanut suojaamaan em. laitteeseen liittyvää ydinteknologiaa US- ja Euroopan patenteilla (Mobile platform arrangement), vv. 2013 (US8485133) ja 2015 (EP2712500).

Avustimme menestyksekkäästi Oscare Medical Oy:tä tavaramerkkioikeuksien ja toiminimen puolustamisessa ulkomailla, toukokuu 2017

Avustimme menestyksekkäästi suomalaista terveysteknologiayhtiö Oscare Medical Oy:tä, joka valmistaa ja myy esimerkiksi kannettavaa osteoporoosin seulontaan tarkoitettua laitetta useilla eurooppalaisilla ja Lähi-idän markkinoilla, kun brittiläinen Oscare Medical Ltd oli rekisteröinyt identtisen toiminimen. Asia ratkaistiin niin, että vastapuoli luopui toiminimestä ja sitoutui kunnioittamaan asiakkaamme oikeuksia. Tapaukseen liittyi monimutkaista ja rajat ylittävää immateriaalioikeuksien valvontaa.

Eversheds myyjän edustajana Qmedicalin yritysjärjestelyssä, elokuu 2016

Eversheds toimi myyjän edustajana yritysjärjestelyssä, jossa sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys Med Group Oy osti erikoishammaslääkäripalveluihin keskittyneen Qmedicalin. Kaupan myötä viime vuosina voimakkaasti kasvanut Med Group liittyy isojen hammaslääkäriketjujen joukkoon pystyen tarjoamaan kaikkia hammashoidon palveluita koko Suomessa.

Med Groupin ja Qmedicalin välinen yrityskauppa on allekirjoitettu, ja se astuu voimaan viranomaispäätösten valmistuttua loka-marraskuussa 2016.

Eversheds Zora Biosciences Oy:n juridisena neuvonantajana, kesäkuu 2016

Suomalainen Zora Biosciences Oy kehittää uusia diagnostisia testejä. Yritys identifioi uusia sydäntauteihin liittyviä merkkiaineita sekä kehittää niistä kliiniseen käyttöön soveltuvia testejä. Zora Biosciencesin testillä pystytään ennustamaan sydänkohtauksen riskiä huomattavasti paremmin kuin aikaisemmilla menetelmillä. Kesäkuussa 2016 Zora Biosciences julkisti  sopimuksen yhdysvaltalaisen Mayo Medical Laboratories:n kanssa testin käyttöönotosta.

Eversheds on toiminut Zora Biosciences Oy:n juridisena neuvonantajana sen kaikissa lakiasioissa yrityksen perustamisesta saakka.

Eversheds neuvonantajana Fimet Oy:n osakkeiden kaupassa, huhtikuu 2015

Eversheds Oy edusti ostajana ollutta sijoittajaryhmää Fimet Oy:n osakekannan kaupassa. Asiasta on julkaistu kohdeyhtiön tiedote. Fimet Oy valmistaa hammashoitoyksiköitä sekä kotimaahan että kansainvälisille markkinoille.

HES Sairaankuljetus Oy, yrityssaneeraus

Hoidimme merkittävän yksityisen ambulanssiyrityksen HES Sairaankuljetus Oy:n yrityssaneerausohjelman.

Julkisten hankintojen kilpailutus, juridinen neuvonantaja

Olemme hoitaneet lukuisia terveydenhuollon julkisten hankintojen kilpailutukseen liittyviä neuvonantoja ja riita-asioita eri tahojen puolesta.

Kone- ja laiteinvestoinnit, juridinen neuvonantaja

Olemme toimineet lukuisten terveydenhuollon merkittävien kone- ja laiteinvestointien juridisena neuvonantajana Suomessa ja ulkomailla.

Sairaalahankkeet, juridinen neuvonantaja

Olemme toimineet useiden toteutuneiden sairaalahankkeiden juridisena neuvonantajana Suomessa ja ulkomailla.

Terveydenhuollon palveluyritykset, yrityskaupat

Olemme hoitaneet yli 100 eri terveydenhuollon palveluyritysten yrityskauppaa myyjien ja ostajien puolesta Suomessa ja ulkomailla.


Vastuuhenkilöt

Harri Tolppanen, Osakas

Hannu Rintala, Osakas