Global menu

Our global pages

Close
Print Friendly and PDF

Referenssejä

Toimimme SKM Service Oy:n osakkeenomistajien neuvonantajana osakekaupassa, maaliskuu 2021

Toimimme teollisuuden palveluita tarjoavan SKM Service Oy:n osakkeenomistajien neuvonantajana osakekaupassa, jossa SKM Service Oy:n osakekanta myytiin Bravida Finland Oy:lle. Kauppa tukee Bravidan kasvustrategiaa Suomessa.

SKM Service Oy:n osaamisalueita ovat erilaiset teollisuuden putkistoprojektit, niihin liittyvät oheistuotteet ja huoltopalvelut. Bravida Finland Oy on Pohjoismaiden johtava taloteknisten ratkaisujen kokonaistoimittaja. Se tarjoaa muun muassa sähkön, lämmön, veden ja viemäröinnin, ilmavaihdoin, jäähdytyksen, sprinklerijärjestelmien, turvallisuusjärjestelmien ja teknisten kiinteistöhuollon asiantuntijapalveluita ja kokonaisratkaisuja. Se toimii noin 170 paikkakunnalla Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Tämä on Bravidan kahdeksas yritysosto Suomessa.

Avustimme Kamrockia osakekaupassa, marraskuu 2020

Toimimme Kamrock Oy:n ja sen osakkeenomistajien juridisena neuvonantajana, kun pääomasijoittaja Juuri Partners Oy sijoitti yhtiöön 35 prosentin omistusosuudella. Kaupan jälkeen perustajaosakkaat jatkavat edelleen Kamrockin merkittävinä omistajina.

Kamrock Oy on perustettu vuonna 2016 ja se on keskittynyt erityisesti kaivos- ja rakennusteollisuuden sekä infrarakentamisen palvelemiseen. Yritys on kasvanut voimakkaasti koko olemassaolonsa ajan. Juuri Partnersin sijoitus yhtiöön auttaa Kamrockia kehittämään toimintaansa ja prosessejaan edelleen, ja yhtiö hakeekin seuraavaksi kasvua kotimaan lisäksi muista Pohjoismaista.

Edustimme Elcoline Oy:tä liiketoimintakaupassa, lokakuu 2020

Edustimme Elcoline Oy:tä liiketoimintakaupassa, jossa Caverion myi merkittävän portfolion kunnossapitoliiketoimintojaan Elcoline Oy:lle. Elcoline Oy:n hankkimat liiketoiminnat kuuluivat Caverion Industria Oy:n Suomen liiketoimintoihin. Kauppa julkistettiin 26.6.2020.

Caverionin luovutuksen kohteena oli teollisuuden palveluihin liittyviä kokonaisulkoistussopimuksia pääosin kemianteollisuuden ja energia-alan asiakkaiden kanssa. Lisäksi kauppaan sisältyivät Caverionin meriteollisuuden yksikkö sekä teollisen kunnossapidon palvelukeskukset Turussa, Porissa, Raumalla ja Oulussa. Kauppahintaa ei julkisteta.

Kaupan luonne oli poikkeuksellinen, koska se oli Caverionin aiempaa Maintpartner-kauppaa koskevan Kilpailu- ja kuluttajaviraston (”KKV”) päätöksen edellyttämä Caverionin luopuminen osasta Teollisuusdivisioonansa Suomen liikevaihdosta. Päätöksen mukaisten ehtojen täyttyminen vaatii vielä KKV:n lopullisen vahvistuksen.

Elcoline Oy on kotimainen vuonna 2002 perustettu kansainvälisesti toimiva teollisuuden kunnossapitopalveluiden tarjoaja. Elcoline Group työllistää n. 500 urakointi- ja kunnossapitoalan ammattilaista sopimuskohteissa ympäri maapalloa.

Caverion Oyj on suomalainen pörssiyhtiö, joka suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää kiinteistötekniikkaa sekä teollisuuden palveluita. Caverion palvelee asiakkaita 11 maassa, Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa, yli 16 000 ammattilaisen voimin. Liikevaihto vuonna 2019 oli noin 2,1 miljardia euroa. Caverionin osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

Toimimme Flowplus Oy:n neuvonantajana liiketoimintakaupassa, syyskuu 2020

Toimimme Flowplus Oy:n neuvonantajana liiketoimintakaupassa, jolla Flowplus osti Quant Finland Oy:n Raumalla sijaitsevan sähkömoottorien huoltoon keskittyneen huoltokeskuksen.

Kaupan myötä Flowplus Oy vahvistaa asemaansa teollisuuden sähkömoottorihuolloissa. Flowplus Oy:n mukaan liiketoimintakauppa tarjoaa hyvän mahdollisuuden lähteä kehittämään laiteteknistä huoltoa Länsi-Suomessa. Kaupan on määrä astua voimaan 1.10.2020. Liiketoimintajärjestelyllä ei ole vaikutusta henkilöstön asemaan ja yhteistyö Quant Finland Oy:n kumppaneiden kanssa jatkuu kaupan jälkeen entisellään.

Flowplus Oy on vuonna 2012 toimintansa aloittanut yritys, joka on kasvanut Suomen merkittävimpien virtaustekniikan kunnossapitoyhtiöiden joukkoon. Flowplus Oy:n liikevaihto vuonna 2019 oli 15,9 M€ ja henkilöstömäärä tällä hetkellä 150.

Quant AB (publ) on teollisuuden kunnossapidon globaali markkinajohtaja. Quant toimii kansainvälisesti lähes 20 maassa ympäri maailmaa ja työllistää 2400 henkilöä. Emoyhtiö sijaitsee Tukholmassa, Ruotsissa.

Toimimme Sauplast Oy:n neuvonantajana sen ostaessa SeaPack Oy:n osakekannan, heinäkuu 2020

Toimimme Sauplast Oy:n juridisena neuvonantajana kaupassa, jolla Sauplast Oy osti SeaPack Oy:n koko osakekannan.

Sopimus kaupasta tehtiin jo vuonna 2017, jolloin Sauplast osti osan SeaPack:n osakkeista. Loput osakekannasta ostettiin heinäkuussa 2020, jonka jälkeen kauppa julkistettiin. Osana järjestelyä Sauplast osti myös SeaPack:n tehdaskiinteistön. Toimimme neuvonantajana myös tehdaskiinteistön kaupassa.

Sauplast Oy on kotimainen perheyritys, joka tarjoaa kehittyneitä pakkausratkaisuja, muovipusseja, -säkkejä ja huppuja sekä muovikalvoja. Tuotteet soveltuvat hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin, ja yritys valmistaa lähes kaikkia tuotteita tilauksesta painettuna sekä biohajoavana. Kaupan jälkeen Sauplast:lla on tehtaat Siikaisissa, Kokemäellä ja Merikarvialla. Yrityksen liikevaihto nousee kaupan myötä yli 10 miljoonan euron.

Toimimme Sdiptechin neuvonantajana sen hankkiessa Oy Hilltip Ab:n, kesäkuu 2020

Toimimme ruotsalaisen pörssiyhtiö Sdiptech AB:n neuvonantajana, kun se hankki omistukseensa kaikki suomalaisen Oy Hilltip Ab:n osakkeet. Hilltip on yksi Euroopan johtavista teiden ylläpitolaitteiden valmistajista. Hilltip on ensimmäinen suomalainen yhtiö Sdiptech-konsernissa.

Ympäristöystävällisten ja turvallisten liikenneratkaisujen tarve kasvaa samoin kuin haasteet muuttuvissa sääolosuhteissa. Hilltip on johtava eurooppalainen teiden ylläpitolaitteiden valmistaja, joka tuottaa kaikkiin vuodenaikoihin sopivaa laitteistoa. Hilltipin osto sopii hyvin Sdiptechin strategiseen suunnitelmaan keskittyä ratkaisuihin ja tuotteisiin, jotka ovat tehokkaita ja tukevat kestävää kehitystä.

Edustimme Jomaster Oy:tä Jouka Oy:n osakekaupassa, helmikuu 2020

Edustimme Jomaster Oy:tä sen myydessä kaikki Jouka Oy:n osakkeet Indutrade Oy:lle. Kauppahintaa ei ole julkistettu.

Indutrade Oy kuuluu ruotsalaiseen kansainväliseen teknologia- ja teollisuuskonserniin, johon kuuluu noin 200 yhtiötä. Indutrade-konserni myy korkean teknologian tuotteita ja järjestelmiä teollisuusyrityksille sekä auttaa asiakkaitaan parantamaan omia tuotteitaan ja suoraviivaistamaan tuotantoprosessejaan.

Jouka Oy on vuonna 1957 perustettu kotimainen korkean asteen räätälöityjen palloventtiilien suunnittelija ja valmistaja, joka palvelee muuan muassa meri-, paperi- ja selluteollisuuden yrityksiä. Joukan valtteihin kuuluu valmistuksen osalta korkea joustavuus, asiakaskohtaisen tutkimus- ja tuotekehityksen huomiointi sekä joustavat toimitusajat.

Lue lisää Indutraden pörssitiedotteesta (englanniksi).

Toimimme Enersense International Oyj:n neuvonantajana yritysjärjestelyissä, lokakuu 2018

Eversheds Sutherland on toiminut ostajan neuvonantajana yritysjärjestelyssä, jossa Enersense International Oyj hankki Värväämö Oy –nimisen yrityksen koko osakekannan. Värväämö Oy:n osakekanta siirtyi kokonaisuudessaan Enersense International Oyj:lle 31.10.2018 alkaen. Myyjinä yritysjärjestelyssä toimi yhteensä yhdeksän suomalaista yksityishenkilöä. Värväämö Oy:n avainhenkilöt jatkavat yhtiön palveluksessa kaupan ehtojen mukaisesti.

Toteutettu yrityskauppa tukee Enersense Internationalin kasvutavoitteita ja yhtiön Resurssit-liiketoiminta-alue laajenee nopeasti uusiin asiakkuuksiin ja markkina -alueisiin Suomessa, erityisesti rakennusteollisuudessa. Värväämöllä on tällä hetkellä toimipisteet Helsingissä, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Ostetun yrityksen liiketoimintaa jatketaan Värväämö-brändin alla

Toimimme Suomen Lämpöpuu Oy:n avustajana yritysjärjestelyssä, elokuu 2017

Eversheds toimi Suomen Lämpöpuu Oy:n osakkeenomistajien neuvonantajana yritysjärjestelyssä, jossa eestiläinen Ha Serv Oü hankki osake-enemmistön Suomen Lämpöpuu Oy:stä (SLP).

Järjestely toteutettiin osakevaihdolla ja samalla Suomen Lämpöpuu Oy:stä tuli Ha Serv Oü:n tytäryhtiö. Järjestely vauhdittaa SLP:n kasvua sekä luo mahdollisuuksia uusille innovaatioille. Tulevaisuudessa SLP pystyy tarjoamaan laajemman tuotevalikoiman sekä suuremman kapasiteetin. Yhdessä SLP:n ja Ha Servin liikevaihto on lähes 30 miljoonaa euroa.

Suomen Lämpöpuu Oy on yksi maailman johtavista lämpökäsiteltyjen puutuotteiden valmistajista. Yrityksen päätuoteryhmiä ovat ulkoverhous ja terassirakentaminen. Tuotannosta yli 90% menee vientiin. 

Ha Serv OÜ on puunjalostusyhtiö, jonka päätuoteryhmiä ovat höylätavara, valmiit saunat sekä lämpökäsitelty puu. Valtaosa Ha Servin tuotteista menee vientiin Eurooppaan sekä Lähi-itään. 

Eversheds toimi Betset Group Oy:n ja Betset Oy:n juridisena neuvonantajana niiden ostaessa Mikkelin Betoni –konsernin, marraskuu 2016

Toimimme Betset Group Oy:n ja Betset Oy:n juridisena neuvonantajana niiden ostaessa Mikkelin Betoni –konsernin. Yrityskauppa solmittiin 21.11.2016 ja se koskee konsernin koko osakekantaa.

Yrityskaupan myötä Betset Group Oy:n ja Betset Oy:n muodostama Betset-Yhtiöt on yksi Suomen suurimmista betonisten valmisosien ja valmisbetonin valmistajista. Yhteenlaskettu vuotuinen liikevaihto Suomessa on noin 80 miljoonaa euroa ja yhtiöt työllistävät noin 485 henkilöä.

Yritysjärjestely on yksi toimialan merkittävimmistä järjestelyistä viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Eversheds edusti Nanso Groupia sen myydessä liiketoimintansa Nokialla, heinäkuu 2016

Eversheds on toiminut Nanso Groupin neuvonantajana sen myydessä Nokian tehtaan liiketoimintansa Nokian Neulomolle. Kaupassa Nanso Groupin koko Nokian tuotantohenkilöstö, 85 henkilöä, siirtyi Nokian Neulomolle ja toiminta jatkuu samoissa tuotantotiloissa. Lisäksi kaupan yhteydessä sovittiin tuotantoon liittyvästä yhteistyöstä.

Edustimme ostajaa Mats Karlsson AB:n kaupassa

Eversheds toimi ostajan Bang & Bonsomer Group Oy:n neuvonantajana Mats Karlsson AB:n sekä sen tytäryhtiöiden Unicolor AB:n ja Normatch AS:n osakekaupassa. Ostaja Bang & Bonsomer on suomalainen eri teollisuusalojen käyttämien raaka-aineiden ja lisäaineiden johtava toimittaja, joka toimii myös Venäjällä, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Ukrainassa, Kazakstanissa sekä Valkovenäjällä. Kauppa vahvistaa Bang & Bonsomerin jalansijaa alalla. Unicolorin ja Normatchin henkilökunta jatkaa uuden omistajan palveluksessa.

Ostajan tiedote asiasta (englanniksi)

Eversheds edusti HR4 Group Oy:n omistajia yhtiön kaupassa Accountor -konsernille

Eversheds toimi HR4 Group Oy:n omistajien edustajana näiden myydessä yhtiön tytäryhtiöineen talous- ja henkilöstöpalvelukonserni Accountorille.

HR4 Group on vuonna 2005 perustettu, yrittäjäomisteinen kasvuyhtiö, joka tarjoaa henkilöstöjohtamisen tutkimus-, konsultointi- ja ulkoistuspalveluita kaiken kokoisille yrityksille. HR4 on henkilöstöjohtamisen palveluiden markkinajohtaja Suomessa. Liikevaihtoennuste vuodelle 2015 on noin 9,5 miljoonaa euroa ja palveluksessa on lähes 100 henkilöä. HR4 Group jatkaa itsenäisenä yrityksenä Accountor-konsernissa.

Vastuuhenkilöt

Harri Tolppanen, Osakas

Vesa Turkki, Osakas