Global menu

Our global pages

Close
Print Friendly and PDF

Referenssejä

Toimimme Relais Group Oyj:n neuvonantajana sen ostaessa Lumise Oy:n ja Optisell Oy:n osakekannat, huhtikuu 2021

Toimimme Nasdaq First North Growth Market -listatun Relais Group Oyj:n neuvonantajana sen ostaessa Lumise Oy:n ja Optisell Oy:n osakekannat. Kaupat tehtiin osin osakevaihtona ja osin käteisellä. Yritysoston myötä Relais vauhdittaa kasvuaan hyödyntämällä digitalisaatio-, verkkokaupparatkaisu- ja data-analytiikkakyvykkyyttä.

Relais Group Oyj on yksi johtavista pohjoismaisista toimijoista ajoneuvojen jälkimarkkinoilla. Yhtiö kehittää aktiivisesti ajoneuvojen sähkövaruste- ja varaosaliiketoimintaa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Lumise Oy on ajoneuvovalaisimien verkkokauppaan erikoistunut toimija Pohjoismaissa ja nopeasti kasvava toimija Euroopassa.

Toimimme liettualaisen venture capital sijoittaja Practica Capital UAB:n asiamiehenä, huhtikuu 2021

Toimimme liettualaisen venture capital sijoittaja Practica Capital UAB:n asiamiehenä järjestelyssä, jossa Practica teki yhdessä Suomen Teollissijoituksen kanssa yhteissijoituksen suomalaiseen Edtech -kasvuyhtiö Helsinki International Schools Group Oy:n (HEI Schools) Series A -sijoituskierroksella.

HEI Schools tuottaa korkealaatuista suomalaista varhaiskasvatusta lapsille ja perheille maailmanlaajuisesti. Yritys tarjoaa suomalaiseen varhaiskasvatusmalliin perustuvia pedagogisia työkaluja ja sisältöjä päiväkotien ja opettajien käyttöön Suomen ulkopuolella. Paikallisten päiväkotioperaattoreiden pyörittämiä HEI Schools -päiväkoteja on avoinna yhteensä 14 Kiinassa, Australiassa, Indonesiassa, Koreassa, Argentiinassa, Saudi-Arabiassa ja Egyptissä.

Avustimme toimeksiannossa Practicaa ja vastasimme osana toimeksiantoa juridisesta, taloudellisesta ja verotuksen due diligence -tarkastuksesta, jonka lisäksi vastasimme kokonaisvaltaisesti transaktioasiakirjojen valmistelusta ja neuvottelusta sekä järjestelyn täytäntöönpanosta.

Toimimme isännöinti- ja kiinteistöratkaisu Domus -järjestelmän kehittämiseen keskittyvän SaaS-yhtiö Tietoaika Oy:n neuvonantajana osakekaupassa, huhtikuu 2021

Toimimme Tietoaika Oy:n osakkeenomistajien neuvonantajana osakekaupassa, jossa Tietoaika Oy on liittynyt osakekannan kaupalla osaksi Confirma Software -konsernia. Tietoaika Oy jatkaa itsenäisenä tytäryhtiönä. Osakekauppa lisää erityisesti tuotekehitysvoimaa sekä laajempaa tuote- ja palveluvalikoimaa.

Tietoaika Oy on kokonaisvaltaisiin isännöinnin ja kiinteistönhallinnan ratkaisu Domus -järjestelmän kehittämiseen erikoistunut ohjelmistoyritys. Confirma Sofware tarjoaa muun muassa verkkokauppa- ja maksamisen ratkaisuja, ulkoistettua taloutta, perintäpalveluita, edistyksellistä CRM- ja laskutuksen palveluita sekä palkanlaskennan ja raportoinnin ratkaisuja.

Toimimme Cygnet Holding Oy:n neuvonantajana osakekaupassa, maaliskuu 2021

Toimimme Cygnet Holding Oy:n neuvonantajana osakekaupassa, jossa Cygnet Holding Oy myi Iogen Oy:n osake-enemmistön OneMed Oy:lle. Kauppahintaa ei ole julkistettu.

Kauppa toteutetaan kahdessa osassa, joista on sovittu etukäteen. Samassa kaupassa OneMed Oy siirsi silmäleikkausliiketoimintansa Iogen Oy:n. Eversheds Asianajotoimisto avusti järjestelyssä Cygnet Oy:tä transaktioasiakirjoihin, yhtiöoikeuteen, verotukseen ja talousasioihin liittyvissä kokonaisuuksissa. Vastuuosakkaana toimeksiannossa oli Antti Husa, ja lisäksi tiimiin kuuluivat Tiina Koivisto, Linda Miettinen ja Antti Liimatainen.

Nalka Invest AB:n 70% omistama, OneMed on terveydenhuollon laite- ja palveluntarjoajakonserni. Yritys toimittaa tuotteita ja tukipalveluita eurooppalaiseen terveydenhoitoon 11 maahan. Iogen Oy on Suomen suurin kotimainen silmäkirurgisten laitteiden ja tarvikkeiden toimittaja.

Toimimme SKM Service Oy:n osakkeenomistajien neuvonantajana osakekaupassa, maaliskuu 2021

Toimimme teollisuuden palveluita tarjoavan SKM Service Oy:n osakkeenomistajien neuvonantajana osakekaupassa, jossa SKM Service Oy:n osakekanta myytiin Bravida Finland Oy:lle. Kauppa tukee Bravidan kasvustrategiaa Suomessa.

SKM Service Oy:n osaamisalueita ovat erilaiset teollisuuden putkistoprojektit, niihin liittyvät oheistuotteet ja huoltopalvelut. Bravida Finland Oy on Pohjoismaiden johtava taloteknisten ratkaisujen kokonaistoimittaja. Se tarjoaa muun muassa sähkön, lämmön, veden ja viemäröinnin, ilmavaihdoin, jäähdytyksen, sprinklerijärjestelmien, turvallisuusjärjestelmien ja teknisten kiinteistöhuollon asiantuntijapalveluita ja kokonaisratkaisuja. Se toimii noin 170 paikkakunnalla Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Tämä on Bravidan kahdeksas yritysosto Suomessa.

Edustimme BHG Group AB:ta (BHG) sen ostaessa 51% IP-Agency Finland Oy:n osakekannasta, helmikuu 2021

Eversheds Asianajotoimisto Oy on edustanut BHG Group AB:ta (BHG) sen ostaessa 51% IP-Agency Finland Oy:n osakekannasta. Kaupan yhteydessä kirjoitettiin lisäksi osakassopimus.

IP-Agency Finland Oy on johtava urheilun ja vapaa-ajan tuotteisiin erikoistunut yritys. Tuotteet koostuvat yhtiön omista tuotemerkeistä, joita myydään pääasiassa Suomessa, Ruotsissa, Belgiassa, DACH-alueella ja Yhdysvalloissa. Tullessaan osaksi BHG:tä IP-Agency Finland Oy hyötyy suuresti BHG:n myyntikanavien laajuudesta ja asiantuntemuksesta useilla avainalueilla.

Nasdaq Tukholman pörssissä noteerattu BHG Group AB on Pohjoismaiden johtava verkkokauppayhtiö ja se toimii myös Itä- ja Keski-Eurooppassa. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen vapaa-ajan tuotteita, tee-se-itse-sisustustuotteita ja kodinsisustusta. Se on kasvanut voimakkaasti viime vuosina sekä Pohjoismaissa että kansainvälisesti.

Edustimme Stena Recycling Oy:tä yritysostossa, tammikuu 2021

Avustimme Stena Recycling Oy:tä Pirkanmaan Uusiometalli Oy:n ostossa tammikuussa 2021 päättyneessä osakekaupassa.

Stena Recycling Oy on suomalainen kierrätysalan yritys, joka tarjoaa ratkaisuja kahdellatoista paikkakunnalla kautta maan.Stena Recycling on osa Stena Metall -konsernia, jolla on seitsemän liiketoiminta-aluetta ja yli 200 toimipistettä kymmenessä maassa.

Pirkanmaan Uusiometalli Oy on romumetallin kierrätykseen erikoistunut yritys, joka tarjoaa myös jätehuolto-, loka-auto- ja vaihtolavapalveluita sekä teollisuuden purkutöitä. Yritys toimii kestävän kehityksen periaatteella ja pyrkii kierrättämään kaikki materiaalit siten, että ne voidaan hyödyntää teollisuudessa uudelleen.

Toimimme Relais Group Oyj:n neuvonantajana sen Raskone Oy:n osakekannan, tammikuu 2021

Toimimme Helsingin pörssissä listatun Relais Group Oyj:n neuvonantajana sen hankkiessa Raskone Oy:n osakekannan kauppahinnan ollessa noin 30 miljoonaa euroa. Avustimme Relais Group Oyj:tä myös osakeannissa samassa yhteydessä.

Relais Group Oyj on yksi johtavista pohjoismaisista toimijoista ajoneuvojen jälkimarkkinoilla. Yhtiö kehittää aktiivisesti ajoneuvojen sähkövaruste- ja varaosaliiketoimintaa Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Raskone on raskaan kaluston ja pakettiautokaluston autokorjaamo, jolla on 19 autokorjaamoa ympäri Suomea. Yhtiö huoltaa ja korjaa muun muassa kuorma-autoja, perävaunuja ja päällisrakenteita. Sen palveluihin kuuluvat myös huollot ja korjauspalvelut henkilö- ja pakettiautoille. Yhtiöllä on yhteensä noin 460 työntekijää.

Avustimme TX Group AG:ta pääomasijoituksessa Selma Finance Oy:öön, joulukuu 2020

Toimimme sveitsiläisen mediayhtiö TX Group AG:n neuvonantajana, kun se teki sijoituksen digitaalisia sijoituspalveluita tarjoavaan Selma Finance Oy:öön ja toimi rahoituskierroksen johtavana sijoittajana. Sijoituksella TX Group jatkaa fintech-portfolionsa laajentamista.

TX Group AG on mediayhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Sveitsissä. Päivittäisten ja viikkolehtien, aikakauslehtien ja digitaalisten alustojen verkostojen kautta se on maan suurin mediakonserni. Selma Finance tarjoaa räätälöityjä sijoitusmahdollisuuksia ja tuo talousneuvonnan kaikkien saataville helppokäyttöisen käyttöliittymän kautta.

Toimimme Digitalist Group Oyj:n neuvonantajana osakekaupassa, joulukuu 2020

Edustimme Digitalist Group Oyj:tä sen myydessä tytäryhtiöstään Digitalist Sweden AB:sta 30% avainhenkilöille sekä hankkiessaan suunnatusti omia osakkeitaan osana kokonaisjärjestelyä.

Toimimme sisäilman SaaS-palveluita tuottavan IISY Oy:n neuvonantajana YIT Oyj:n tehdessä sijoituksen yhtiöön, marraskuu 2020
Toimimme IISY Oy:n neuvonantajana yritysjärjestelyssä, jossa YIT Oyj teki konserniyhtiönsä kautta pääomasijoituksen IISY Oy:öön ja tuli näin yhtiön osakkeenomistajaksi. Toimeksiantomme kattoi kokonaisvaltaisen sijoituskierroksen järjestelyn sisältäen sekä juridisen että kaupallisen neuvonannon palvelut asiakkaallemme.

Toimimme sisäilman SaaS-palveluita tuottavan IISY Oy:n neuvonantajana YIT Oyj:n tehdessä sijoituksen yhtiöön, marraskuu 2020

Toimimme IISY Oy:n neuvonantajana yritysjärjestelyssä, jossa YIT Oyj teki konserniyhtiönsä kautta pääomasijoituksen IISY Oy:öön ja tuli näin yhtiön osakkeenomistajaksi. Toimeksiantomme kattoi kokonaisvaltaisen sijoituskierroksen järjestelyn sisältäen sekä juridisen että kaupallisen neuvonannon palvelut asiakkaallemme.

Avustimme Kamrockia osakekaupassa, marraskuu 2020

Toimimme Kamrock Oy:n ja sen osakkeenomistajien juridisena neuvonantajana, kun pääomasijoittaja Juuri Partners Oy sijoitti yhtiöön 35 prosentin omistusosuudella. Kaupan jälkeen perustajaosakkaat jatkavat edelleen Kamrockin merkittävinä omistajina.

Kamrock Oy on perustettu vuonna 2016 ja se on keskittynyt erityisesti kaivos- ja rakennusteollisuuden sekä infrarakentamisen palvelemiseen. Yritys on kasvanut voimakkaasti koko olemassaolonsa ajan. Juuri Partnersin sijoitus yhtiöön auttaa Kamrockia kehittämään toimintaansa ja prosessejaan edelleen, ja yhtiö hakeekin seuraavaksi kasvua kotimaan lisäksi muista Pohjoismaista.

Eversheds Asianajotoimisto Oy mukana merkittävässä lentoliikennetoimialaa muuttavassa infrastruktuurihankkeessa Enontekiön kunnan ja Finavia Oyj:n välillä, marraskuu 2020

Eversheds Asianajotoimisto Oy on toiminut Enontekiön kunnan neuvonantajana infrastruktuurihankkeen järjestelyn suunnittelussa ja toteutuksessa sekä vastannut due diligence-prosessista kokonaisuudessaan mukaan lukien oikeudellinen, taloudellinen ja verotuksellinen neuvonanto.
 
Lentoasemayhtiö Finavia ja Enontekiön kunta ovat tehneet 16.11.2020 liiketoimintajärjestelyn, jossa Enontekiön lentokenttätoiminta ja lentokenttä siirtyvät Enontekiön kunnan perustettavan yhtiön omistukseen. Järjestelyllä mahdollistetaan Enontekiön lentokentän toiminnan jatkuvuus ja saavutettavuus alueelle. Eversheds Asianajotoimisto jatkaa kunnan neuvonantajana seuraavien vaiheiden suunnittelussa ja toteutuksessa. 
 
Enontekiön kunta sijaitsee Norjan ja Ruotsin rajalla ja on pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin kunta. Matkailu on Enontekiön kärkitoimiala, sen vanavedessä kehittyvät poro- ja luontaiselinkeinot, palvelut ja pienimuotoinen jalostustoiminta sekä tieteellinen tutkimus.
 
Finavia on lentoasemayhtiö ja sen lentoasemaverkostoon kuuluu 21 lentoasemaa eri puolilla Suomea. Niistä 19 palvelee erityisesti matkustajaliikennettä ja kaksi pelkästään sotilas- ja yleisilmailua. Yhtiön tavoitteena on mahdollistaa suomalaisille Pohjois-Euroopan parhaat lentoyhteydet ja edistää Suomen saavutettavuutta matkakohteena.

Toimimme Sininen Meteoriitti Oy:n juridisena neuvonantajana konsultointiliiketoiminnan myynnissä, syyskuu 2020

Toimimme Sininen Meteoriitti Oy:n juridisena neuvonantajana sen myytyä konsultointiliiketoimintansa Valtti Kumppanit Oy:lle.

Valtti-konserni on kasvava asiantuntijaorganisaatio, joka tarjoaa täyden valikoiman palveluita tietoturvallisen ja tuottavan digitaalisen työympäristön tueksi. Kaupan jälkeen konserni työllistää kaikkiaan n. 200 ammattilaista neljällä eri paikkakunnalla.

Liiketoimintakauppa tuo yhteen kahden toisiaan täydentävän yrityksen toiminnat, vahvistaa Valtin tarjoamaa Microsoft-ekosysteemin asiantuntijapalveluissa ja tukee Valtin kasvustrategiaa. Kaupan myötä Sinisen Meteoriitin konsultointiliiketoiminta tulee osaksi Valttia itsenäiseksi liiketoiminnakseen.

Eversheds Sutherland toimi neuvonantajana Enersize Oyj:n merkintäoikeusannissa, heinäkuu 2020

Toimimme kevään ja kesän 2020 aikana juridisena neuvonantajana Enersize Oyj:lle 20,7 miljoonan ruotsin kruunun arvoisessa merkintäoikeusannissa, siihen liittyvissä suunnatuissa osakeanneissa sekä muissa liitännäisissä asioissa.

Enersize Oyj on Tuhkholman Nasdaq First North -pörssissä listattu kasvuyhtiö, joka tarjoaa hiilidioksidipäästöjä vähentäviä ohjelmistopalveluita. Yhtiön kotipaikka on Helsingissä, pääkonttori Lundissa ja lisäksi sillä on myyntitoimisto Göteborgissa. Enersize Oyj:n liikevaihto oli vuonna 2019 441 864 euroa.

Eversheds Sutherland toimi ostajan juridisena neuvonantajana NCC:n myydessä Ruotsin ja Suomen tienhoitoliiketoiminnot Mutaresille ja Co KGaA:lle, heinäkuu 2020

Eversheds Sutherland on toiminut saksalaisen holdingyhtiö Mutares SE:n ja Co KGaA:n juridisena neuvonantajana, kun yhtiö osti Road Services-divisioonan eli tienhoitoliiketoimintojen Ruotsin ja Suomen yksiköt NCC AB:ltä. Hankittu kokonaisuus kattaa Nordic Road Services AB:n ja Nordic Road Services Oy:n. Yhtiöiden liikevaihto 2019 oli noin 125M€, ja ne työllistävät 216 henkilöä. Kauppa edellyttää Ruotsin kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Kohdeyhtiöt ovat tieliiketoimintojen johtavia toimijoita omalla markkina-alueellaan, ja ne tuottavat mm. lumen käsittelyyn, teiden valvontaan ja hoitoon, liikennemerkintöihin ja villieläinten aitoihin liittyviä palveluja niin valtiolle, kuntasektorille kuin yksityisillekin asiakkaille.

Toimimme Sauplast Oy:n neuvonantajana sen ostaessa SeaPack Oy:n osakekannan, heinäkuu 2020

Toimimme Sauplast Oy:n juridisena neuvonantajana kaupassa, jolla Sauplast Oy osti SeaPack Oy:n koko osakekannan.

Sopimus kaupasta tehtiin jo vuonna 2017, jolloin Sauplast osti osan SeaPack:n osakkeista. Loput osakekannasta ostettiin heinäkuussa 2020, jonka jälkeen kauppa julkistettiin. Osana järjestelyä Sauplast osti myös SeaPack:n tehdaskiinteistön. Toimimme neuvonantajana myös tehdaskiinteistön kaupassa.

Sauplast Oy on kotimainen perheyritys, joka tarjoaa kehittyneitä pakkausratkaisuja, muovipusseja, -säkkejä ja huppuja sekä muovikalvoja. Tuotteet soveltuvat hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin, ja yritys valmistaa lähes kaikkia tuotteita tilauksesta painettuna sekä biohajoavana. Kaupan jälkeen Sauplast:lla on tehtaat Siikaisissa, Kokemäellä ja Merikarvialla. Yrityksen liikevaihto nousee kaupan myötä yli 10 miljoonan euron.

Toimimme Sdiptechin neuvonantajana sen hankkiessa Oy Hilltip Ab:n, kesäkuu 2020

Toimimme ruotsalaisen pörssiyhtiö Sdiptech AB:n neuvonantajana, kun se hankki omistukseensa kaikki suomalaisen Oy Hilltip Ab:n osakkeet. Hilltip on yksi Euroopan johtavista teiden ylläpitolaitteiden valmistajista. Hilltip on ensimmäinen suomalainen yhtiö Sdiptech-konsernissa.

Ympäristöystävällisten ja turvallisten liikenneratkaisujen tarve kasvaa samoin kuin haasteet muuttuvissa sääolosuhteissa. Hilltip on johtava eurooppalainen teiden ylläpitolaitteiden valmistaja, joka tuottaa kaikkiin vuodenaikoihin sopivaa laitteistoa. Hilltipin osto sopii hyvin Sdiptechin strategiseen suunnitelmaan keskittyä ratkaisuihin ja tuotteisiin, jotka ovat tehokkaita ja tukevat kestävää kehitystä.

Toimimme Lean Group Oy:n neuvonantajana sen ostaessa Expak Systems Oy:n osakekannan, toukokuu 2020

Toimimme Lean Group Oy:n juridisena neuvonantajana osakekaupassa, jossa päämiehemme osti Expak Systems Oy:n koko osakekannan. Expak Systems Oy:n hankinnan myötä Lean Groupin ja sen toiminnallisen yhtiön Leanware Oy:n palvelut tarjoavat entistäkin kokonaisvaltaisemman ratkaisuvalikoiman toimitusketjun hallintaan.

Leanware Oy on kaupan alan, teollisuuden ja logistiikan tietojärjestelmiin erikoistunut ohjelmistotalo, jolla on asiakkaita Suomen lisäksi Euroopassa, Kiinassa ja Brasiliassa. Yhtiön liikevaihto 2019 päättyvällä tilikaudella oli noin 10 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllistää lähes 100 alan ammattilaista. Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Tampereella.

Expak Systems Oy on toimitusketjun hallinnan (SCM) asiantuntija. Yhtiö kehittää muokattavaa valmisohjelmaa tukkukaupan, erikoiskaupan ja valmistavan teollisuuden toimitusketjun hallintaan. Expak Systems Oy:n päätoimipaikka sijaitsee Helsingin Sörnäisissä.

Toimimme Kaiku Health Oy:n myyjien neuvonantajana osakekaupassa, toukokuu 2020

Toimimme Kaiku Health Oy:n myyjien juridisena neuvonantajana osakekaupassa, jossa Tukholmassa listattu Elekta AB osti Kaiku Health Oy:n koko osakekannan. Myyjinä kaupassa olivat mm. Suomen Teollisuussijoitus, Debiopharm Fund S.A., Lauri Sippola ja muut perustajaosakkaat. Kaiku Healthin hankinnan myötä Elekta AB kehittää entisestään digitaalisia palvelujaan syöpähoitoja tarjoaville yrityksille ja heidän asiakkailleen.

Suomalainen Kaiku Health on tunnettu erityisesti sovelluksesta, joka seuraa potilaiden oireita ja tuottaa älykästä seurantaa, jonka avulla terveydenhuollon ammattilaiset voivat suunnitella potilaille henkilökohtaiseen tilanteeseen perustuvia hoito-ohjelmia.

Avustimme Cygnet Holdingia Joint Venture -yhtiön perustamisessa Hollantiin, toukokuu 2020

Avustimme päämiestämme Cygnet Holding Oy:tä joint venture kehitys- ja myyntiyhtiön perustamisessa kumppaninsa kanssa Hollantiin. Toimeksiantomme sisälsi yhtiön perustamiseen liittyvää avustamista sekä osakassopimukseen ja muihin yhteistyösopimuksiin liittyvää neuvonantoa.

Toimimme FabricAI Oy:n juridisena neuvonantajana sijoitusjärjestelyssä, huhtikuu 2020

Toimimme FabricAI Oy:n juridisena neuvonantajana järjestelyssä, jossa Visma Finland Holding Oy ryhtyi pääomasijoituksella yhtiön vähemmistöosakkaaksi nopeuttamaan yhtiön kasvua entisestään. Vuonna 2018 perustetun FabricAI:n kehittämä tekoälysovellus automatisoi ostolaskujen käsittelyn. Rahoitus käytetään kasvun vauhdittamiseen, tuotekehitykseen sekä kansainvälistymiseen.

Eversheds Asianajotoimisto avusti järjestelyssä FabricAI Oy:ä sijoitussopimukseen, sijoituksen ehtoihin sekä osakassopimusprosessiin liittyvissä kokonaisuuksissa. Vastuuosakkaana toimeksiannossa oli Antti Husa, ja lisäksi tiimiin kuului Antti Liimatainen.

Lisätietoa yhtiöstä FabricAI Oy:n kotisivuilta

Toimimme Digitalist Group Oyj:n neuvonantajana rahoitusjärjestelyssä, maaliskuu 2020

Toimimme Digitalist Group Oyj:n juridisena neuvonantajana sen suunnatessa vaihtovelkakirjalainat 2020/1 ja 2020/2 pääomistajilleen, sekä järjestellessä aiemman rahoituksensa. Järjestelyn arvo on noin 9,2 miljoonaa euroa.

Lue lisää Kauppalehden pörssitiedotteesta.

Edustimme Corporatum Oy:tä Enersense International Oyj:n osakekaupassa, helmikuu 2020

Edustimme Corporatum Oy:tä Enersense International Oyj:n osakekaupassa. Enersense International Oyj on listattu Nasdaq First North Suomi -pörssissä.

Corporatum Oy on ollut Enersense International Oyj:n suurin osakkeenomistaja. Tällä transaktiolla se myi 49,9 % osuuden yhtiöstä MBÅ Invest Oy:lle, joka on Enersense International Oyj:n johdon ja useiden muiden suomalaisten sijoittajien omistama sijoitusyhtiö. Kauppahinta oli 5,8 miljoonaa euroa.

Edustimme Jomaster Oy:tä Jouka Oy:n osakekaupassa, helmikuu 2020

Edustimme Jomaster Oy:tä sen myydessä kaikki Jouka Oy:n osakkeet Indutrade Oy:lle. Kauppahintaa ei ole julkistettu.

Indutrade Oy kuuluu ruotsalaiseen kansainväliseen teknologia- ja teollisuuskonserniin, johon kuuluu noin 200 yhtiötä. Indutrade-konserni myy korkean teknologian tuotteita ja järjestelmiä teollisuusyrityksille sekä auttaa asiakkaitaan parantamaan omia tuotteitaan ja suoraviivaistamaan tuotantoprosessejaan.

Jouka Oy on vuonna 1957 perustettu kotimainen korkean asteen räätälöityjen palloventtiilien suunnittelija ja valmistaja, joka palvelee muuan muassa meri-, paperi- ja selluteollisuuden yrityksiä. Joukan valtteihin kuuluu valmistuksen osalta korkea joustavuus, asiakaskohtaisen tutkimus- ja tuotekehityksen huomiointi sekä joustavat toimitusajat.

Lue lisää Indutraden pörssitiedotteesta (englanniksi).

Toimimme neuvonantajana Enfo Oyj:n ostaessa Solteq Oyj:n SAP ERP-liiketoiminnan, helmikuu 2020

Toimimme juridisina neuvonantajina päämiehemme Enfo Oyj:n allekirjoittaessa liiketoimintakauppakirjan, jolla se ostaa Solteq Oyj:n SAP ERP-liiketoiminnan. Velaton kauppahinta on 4.275.000 euroa.

Enfo Oyj:n tiedote

Solteq Oyj:n tiedote

Toimimme Avara Oy:n neuvonantajana Aari Isännöinti Oy:n osakekannan kaupassa, tammikuu 2020

Toimimme Avara Oy:n juridisena neuvonantajana yhtiön ostaessa Aari Isännöinti Oy:n osakekannan. Kaupan myötä Avaran Kiinteistöjohtamisen liiketoiminta laajenee valtakunnalliseksi. Avara ja Aari toimivat neljällä keskeisellä paikkakunnalla: Helsinki, Lahti, Jyväskylä ja Tampere. Aarin ja Avaran johdettavasta asuntokokonaisuudesta muodostuu yhteensä 17 400 asunnon kiinteistöomaisuus.

Avaran toimitusjohtaja Mika Savolaisen mukaan yhtiö tavoittelee liiketoiminnan laajentamisella parempaa kiinteistöjohtamisen laatua ja kustannustehokkuutta. Aari Isännöinnin ostolla Avara vahvistaa toimintaansa ja rakennettaan isännöintiliiketoiminnalla.

Avara on Suomen johtava asuinkiinteistösijoitusten sijoitus- ja omaisuudenhoitoyhtiö, jonka johdettavana valtakunnallisesti on noin 1,2 miljardin euron arvoinen asuinkiinteistöomaisuus.

Toimimme Otavan neuvonantajana sen ostaessa Karisto Oy:n kustannusliiketoiminnan, tammikuu 2020

Toimimme Kustannusosakeyhtiö Otavan juridisena neuvonantajana sen ostaessa vuonna 1900 perustetun perinteikkään kustantamon Karisto Oy:n yleisen kirjallisuuden kustannusliiketoiminnan. Yrityskauppa tukee Otavan strategiaa, jossa kasvua haetaan nykyistä kustannusohjelmaa täydentävällä toiminnalla, esimerkiksi Kariston äänikirjojen osalta. Kauppa astuu voimaan 1.2.2020. Kauppahintaa ei ole julkistettu.

Lue lisää Otavan tiedotteesta.

Toimimme Ilkka Yhtymä Oyj:n avustajana sen hankkiessa osake-enemmistön Liana Technologies Oy:stä, tammikuu 2020

Toimimme Ilkka Yhtymä Oyj:n juridisena neuvonantajana, kun se hankki osake-enemmistön (67 %) Liana Technologies Oy:stä. Osakkeista maksettu kauppahinta on noin 15 miljoonaa euroa.

Liana Technologies on Suomen suurin markkinoinnin ja viestinnän pilvipalveluja tuottava ohjelmistoyritys; se perustettiin vuonna 2005 nimellä Koodiviidakko Oy, joka on nyt Liana Technologies Oy:n tytäryhtiö. Yhtiön pääkonttori ja tuotekehitys sijaitsee Oulussa, ja yhtiöllä on myös toimipisteet Helsingissä, Tukholmassa, Pariisissa, Münchenissä, Dubaissa ja Hongkongissa.

Yrityskaupan myötä Ilkka-Yhtymä laajentaa toimintaansa perinteiseltä media-alalta digitaaliseen markkinointi- ja viestintäteknologiaan, ja se on osa Ilkka Yhtymä -konsernin strategian mukaista panostusta kasvuun ja digitaalisiin tuote- ja palvelukanaviin.

Toimimme neuvonantajana Diakonissalaitoksen ja Rinnekodin yhdistyessä, tammikuu 2020

Toimimme Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön juridisena neuvonantajana, kun se yhdistyi Rinnekoti-säätiön kanssa. Vuoden alusta voimaan astuneen yhdistymisen myötä Diakonissalaitoksesta tulee entistä vahvempi ja vaikuttavampi arvopohjainen toimija sote-sektorille. Yhdistymisen jälkeen Rinnekoti jatkaa toimintaansa yhtenä Diakonissalaitoksen liiketoiminta-alueena omalla aputoiminimellä.

Avustimme Leanware Oy:n osakkeenomistajia osakekaupassa, joulukuu 2019

Toimimme Leanware Oy:n osakkeenomistajien juridisena neuvonantajana heidän myydessä Leanware Oy:n osakekannan Korona Investille. 

Kaupan myötä Korona Invest tuli yhtiön pääomistajaksi ja henkilöomistajien takaisinsijoituksen myötä henkilöomistajien kumppaniksi kasvusuunnitelman toteuttamiseen. Kaikki aiemmat omistajat jatkavat osakkaina ja Leanwaren palveluksessa.

Leanwaren toimitusjohtaja Ville Keskisen mukaan Leanwaren visio on tehdä suomalaisista yrityksistä maailman kilpailukykyisimpiä. Vision toteutumisen vauhdittamiseksi yhtiö haluaa vahvistaa asemaansa Suomen digitalisaation kehityksessä, jossa sen tavoitteena on aina tarjota tarpeiden mukaiset ratkaisut ja ensiluokkainen palvelu sekä yhtiön nykyisille että uusille asiakkaille. Yhteistyö Koronan kanssa antaa yhtiölle paljon uutta osaamista kehittää nykyisiä palveluja sekä vankkaa kokemusta tarjoaman laajentamisessa mm. yritysostojen kautta. Leanwaren tavoitteena on moninkertaistaa nykyinen liikevaihto seuraavan 5 vuoden aikana.

Leanware Oy on kaupanalan, teollisuuden ja logistiikan tietojärjestelmiin erikoistunut ohjelmistotalo. Yhtiön liikevaihto 2019 päättyvällä tilikaudella on n. 10 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää lähes 100 alan ammattilaista. www.leanware.fi

Korona Invest on kasvuyritysten rahoittamiseen erikoistunut suomalainen pääomasijoittaja. Korona Invest tekee sijoituksia toimialariippumattomasti kasvuhaluisiin ja -kykyisiin yhtiöihin, joiden liikevaihto on 2-20 miljoonaa euroa ja liiketoiminta on kannattavaa. www.koronainvest.fi

Avustimme Enersize Oyj:tä 47 miljoonan Ruotsin kruunun osake- ja optioannissa, marraskuu 2019

Avustimme suomalaista, Tukholman pörssin Nasdaq First North Growth Market -listalla listattua julkista yhtiötä Enersize Oyj:tä 47 miljoonan Ruotsin kruunun arvoisessa osake- ja optioannissa. Asiaa hoidettiin yhdessä Ruotsin Eversheds Sutherland -toimiston kanssa.

Lue lisää Enersize Oyj:n tiedotteesta (englanniksi).

Avustimme Koiviston Auto –konsernia sen ostaessa OnniBus.com Oy:n, lokakuu 2018

Toimimme Koivisto Auto –konsernin edustajana sen hankkiessa OnniBus.com Oy:n koko osakekannan. Myyjinä kaupassa olivat Souter Investments sekä OnniBus.comin perustajajäsenet Lauri Helke ja Petteri Rantala.

Koiviston Auto –konserni on Suomen suurin linja-autoyhtiö, ja OnniBusin hankinta tukee Koiviston Auton strategiaa kasvaa yritysostojen kautta. OnniBus-brändi tulee säilymään yritysoston jälkeen ja avainhenkilöt jatkavat OnniBusin ja Koiviston Auto –konsernin palveluksessa. OnniBus on ollut alallaan merkittävä uudistaja Suomessa ja Koiviston Auto –konserni katsoo saavansa kaupan myötä uutta osaamista markkinoinnissa, sähköisessä lipunmyynnissä ja muuttuvassa hinnoittelussa. Asiakkaille OnniBusin käytäntöihin ei tule kaupan myötä muutosta.

Toimimme Administer Oy:n neuvonantajana osakekaupoissa, kesäkuu 2018

Toimimme Administer Oy:n juridisena neuvonantajana, kun yhtiö osti Senticalta ja muilta osakkeenomistajilta 100% Silta Oy:n osakkeista. Samanaikaisesti avustimme Administeria ja sen osakkeenomistajia järjestelyssä, jossa Bocap SMEs II GPO Oy teki sijoituksen Administer Oy:öön.

Silta Oy:n oston myötä Administer vahvistaa palkanlaskennan ja HR-palveluiden osaamistaan, ja se nousee Suomen suurimmaksi palkkapalveluyhtiöksi. Sillan johto ja noin 270 työntekijää jatkavat tehtävissään.

Silta Oy on perustettu vuonna 2001 ja sillä on toimintaa neljällä paikkakunnalla Suomessa sekä tytäryhtiö Tallinnassa. Taloushallinnon palveluja tarjoavan Administer-konsernin liikevaihto oli viime vuonna 20 M€ ja sillä on 400 työntekijää. Yrityskaupan jälkeen yhteenlaskettu liikevaihto kasvaa tänä vuonna noin 50 miljoonaan euroon, ja työntekijöiden lukumäärä on jatkossa lähes 700.

Edustimme Digitalist Groupia yrityskaupassa, kesäkuu 2018

Edustimme ostajaa kaupassa, jossa Digitalist Group Oyj hankki osakekaupalla n. 72 MSEK liikevaihtoa tekevän Grow Holding AB:n konserniyhtiöineen Ruotsista, Norjasta ja Suomesta.

Osakekaupan myötä ruotsalainen Grow Holding AB (”Grow”) liittyy osaksi Digitalist Groupia. Samassa yhteydessä Digitalist Group hankki myös muiden kuin Grow-konsernin omistamat Grow Nine AB:n osakkeet. Järjestelyn avulla Digitalist Group laajentaa toimintaansa Ruotsissa ja vahvistaa mahdollisuuksiaan luoda ja toimittaa kokonaisvaltaisia innovaatio-, design- ja teknologiaratkaisuja.

Grow on ruotsalainen yhtiö, joka on vuodesta 2004 tarjonnut strategian, designin ja viestinnän palveluita sekä Ruotsissa että kansainvälisesti. Kaupan myötä lähes 50 asiantuntijaa siirtyy osaksi Digitalist Groupia. Yhdessä Digitalist Group ja Grow muodostavat luovan ja kansainvälisen muotoilu- ja teknologiayhtiön.

Toimimme Kaiku Healthin (NetMedi Oy) neuvonantajana sijoituskierroksella, huhtikuu 2018

Toimimme Kaiku Healthin (aiemmin NetMedi Oy) ja sen osakkeenomistajien neuvonantajana, kun NetMedi järjesti sijoituskierroksen laajentaakseen liiketoimintaansa kansainvälisesti ja kehittääkseen palveluratkaisujaan. Kierroksen tuloksena Kaiku Health keräsi 4,4 M€ sijoituksen ja pääsijoittajina toimivat Debiopharm Innovation Fund SA ja Tesi jo aiemmin yhtiöön sijoittaneiden yhtiöiden lisäksi.

Edustimme Otavaa kiinteistöjärjestelyssä, joulukuu 2017

Eversheds Sutherland toimi Otavan oikeudellisena neuvonantajana Otavan sopiessa kahden Helsingin Pasilassa sijaitsevan, kokonaislaajuudeltaan yhteensä noin 17 500 neliön toimistokiinteistön myynnistä YIT:lle. Sopimuskokonaisuuden osana Otava solmi myös sopimuksen yli 6 000 neliön vuokraamisesta YIT:n Triplan keskikorttelin toimistohankkeesta, joka valmistuu vaiheittain vuosina 2019-2021. Transaktion arvioidaan toteutuvan lopullisesti vuosina 2018 ja 2020.

Avustimme Apteekkien Eläkekassaa ja Yleisradion Eläkesäätiötä kiinteistöjärjestelyssä, marraskuu 2017

Eversheds Asianajotoimisto avusti ostajia kiinteistöjärjestelyssä, jonka tuloksena 40 prosenttia Kiinteistö Oy Oulun Alasintie 10 –nimisen yhtiön osakkeista siirtyi Yleisradion Eläkesäätiön ja 40 prosenttia Apteekkien Eläkekassan omistukseen.

Yhtiö omistaa Oulun Limingantullissa kiinteistön ja juuri valmistuneen liikekeskusrakennuksen, jonka tilat on pääosin vuokrattu yksityisille tahoille liike- ja toimistotiloiksi. Liikekeskusta on tarkoitus laajentaa merkittävästi vuoteen 2021 mennessä.

Avustimme yritysjärjestelyissä: Norra siirtyy väliaikaisesti Finnairin omistukseen, lokakuu 2017

Eversheds Asianajotoimisto avusti myyjiä yritysjärjestelyissä, joiden tuloksena Norra siirtyy Finnairin omistukseen väliaikaisesti. Yritysjärjestelyssä Finnair on ostanut StaffPoint Holding Oy:ltä (StaffPoint) ja Kilco Oy:ltä 60 prosenttia Nordic Regional Airlines AB:n (Norra) osakkeista. Ennen kauppaa Finnair on omistanut Norrasta 40 prosenttia. Norran toimintaan tai henkilöstöön kaupalla ei ole vaikutusta. Kaupan jälkeen Norra siirtyy väliaikaisesti kokonaan Finnairin omistukseen. Finnairin tavoitteena on löytää Norralle uusi enemmistöomistaja. Kaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

Norra operoi Finnairin ostoliikennettä 24:lla ATR- ja Embraer-lentokoneella kotimaan- ja Euroopan-reiteillä. StaffPoint ja Kilco vetäytyvät Norran omistajuudesta 5.10.2017 tiedotetun StaffPointin omistusjärjestelyn vuoksi.

Toimimme myyjän edustajana StaffPointin yritysjärjestelyissä, lokakuu 2017

Eversheds Sutherland toimi myyjinä olleiden institutionaalisten sijoittajien ja muiden myyjien edustajana yritysjärjestelyissä, joissa suomalainen pääomasijoitusyhtiö Sponsor Capital on 5.10.2017 solmitun sopimuksen mukaan uusi enemmistöomistaja. Sopimus vaatii kilpailuviraston hyväksynnän. Kauppa vauhdittaa StaffPointin kasvua ja palvelukehitystä henkilöstövuokraajasta täyden palvelun strategiseksi HR-kumppaniksi.

StaffPoint-konserni on henkilöstöalan johtavia toimijoita ja yksi Suomen suurimmista työnantajista. Se työllistää lähes 12000 henkilöä liikevaihdon ollessa 130M€.

Avustimme Asiakastieto Groupia yrityskaupassa, lokakuu 2017

Eversheds Asianajotoimisto toimi Asiakastieto Groupin neuvonantajana yritysjärjestelyssä, jossa Asiakastieto Group Oyj on ostanut viestinnän ja markkinoinnin palveluita tuottavasta Websonic Oy:stä jakautumisella muodostuvan Emaileri Oy:n koko osakekannan. Kauppa astuu voimaan 1.10.2017. Emailerin ostolla Asiakastieto Group vahvistaa entisestään tietokantoihin ja analytiikkaosaamiseen pohjautuvia myynnin ja markkinoinnin palvelujaan.

Emaileri Oy on sähköpostimarkkinointiin ja uutiskirjeviestintään palvelualustaa tarjoava yritys, ja sen liikevaihto oli 2016 päättyneeltä tilikaudelta 2,0 M€. Uusi Emaileri Oy jatkaa toimintaa omana yhtiönään.

Suomen Asiakastieto Oy on yksi johtavista yritysjohdon, taloushallinnon, riskienhallinnan sekä myynnin ja markkinoinnin tietopalveluyhtiöistä Suomessa. Se tuottaa asiakkaiden päätöksentekoprosesseihin integroitavia sähköisiä palveluja, sopimusasiakkaille räätälöityjä verkkopalveluja sekä kaikille avoimia yritys- ja henkilötietopalveluja.

Toimimme Mikju Oy:n neuvonantajana kiinteistökaupassa, kesäkuu 2017

Asiakkaamme Mikju Oy osti Helsingin Punavuoressa Ratakatu 3:ssa sijaitsevan arvokiinteistön. Myyjä Senaatti-kiinteistöt järjesti kaupasta tarjouskilpailun, jonka Mikju Oy voitti kauppahinnalla 14 050 000 euroa. Kauppa vaatii vielä eduskunnan hyväksynnän.

Tontilla sijaitseva uusrenessanssityylinen arvorakennus valmistui vuonna 1889, ja sen ovat suunnitelleet arkkitehdit Selim A. Lindqvist ja Elia Heikel. Rakennus on aiemmin ollut mm. työ- ja elinkeinoministeriön käytössä. Rakennuksen hyvä sijainti antaa mahdollisuuden monimuotoiseen käyttöön. Mikju Oy:n suunnitelmissa on toteuttaa alimpiin kerroksiin liike- ja toimistotilaa ja ylempiin kerroksiin arvoasuntoja.

Edustimme Digitalist Group Oyj:tä yritysjärjestelyissä Ruotsissa, heinäkuu 2017

Digitalist Group Oyj on hankkinut Ruotsista NodeOne Ab:n ja samalla sen tytäryhtiöiden, mm. Wunderkraut Sweden AB:n osakekannat heinäkuussa toteutetulla osakevaihdolla. Ruotsalainen emoyhtiö tytäryhtiöineen liittyy osaksi Digitalist Groupia, mikäli kaupan täytäntöönpanoehdot täyttyvät. Kaupan myötä Digitalist Group laajentaa toimintaansa Ruotsin markkinoille ja vahvistaa digitalisaatiopalvelujen tarjontaansa. Eversheds Sutherland toimi ostajan edustajana järjestelyissä.

Eversheds edusti Eeraa yritysjärjestelyssä, huhtikuu 2017

Yritysten kasvustrategioihin erikoistunut asiantuntijayritys Eera ja finanssipalveluita tarjoava Wallstreet yhdistyvät. Eversheds toimi Eeran osakkeenomistajien neuvonantajana yritysjärjestelyssä, jossa Eeran Oy:n ja Eera Industrial Development Oy:n koko osakekanta myytiin osakevaihdolla Wallstreet Financial Services Oy:lle. Kaupan myötä markkinoille muodostuu ekosysteemi, jossa yhdistyvät sijoituspalvelut, kasvuyhtiöiden kehittäminen ja rahoitus sekä liikkeenjohdon strateginen konsultointi. Eera jatkaa toimintaansa omalla nimellään yhdistymisen jälkeen.

Kevan kiinteistöön Aviapolikseen Clarion-hotelli - Eversheds Kevan neuvonantajana, tammikuu 2016

Kevan omistamaan kiinteistöön Aviapolikseen tulee 8-kerroksinen Clarion-hotelli. Hotelli avataan lokakuussa ja siinä on 258 huonetta ja 10 kokoustilaa. Clarion-ketjun omistaa norjalainen Nordic Choice Hotels. Aviapolis ja Jätkäsaareen rakennettava hotelli ovat ensimmäisiä Clarioneita Suomessa. Hotellin rakennustyöt ovat käynnissä, rakentajana toimii Skanska. Keva osti kiinteistön Lentoasemakiinteistöt Oyj:ltä.

Eversheds edusti Kevaa kiinteistöjärjestelyssä ja rakennuttamiseen liittyvissä sopimusasioissa.

Eversheds eQ Liikekiinteistöjen neuvonantajana Nokialla sijaitsevan liikekiinteistön hankinnassa, tammikuu 2016

Eversheds toimi Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöjen neuvonantajana sen hankkiessa Nokialla sijaitsevan Viholan Liikekeskuksen.

eQ Varainhoito hallinnoi kahta kiinteistörahastoa, eQ Liikekiinteistöt ja eQ Hoivakiinteistöt.

Eversheds edusti Suomen suurinta isännöintialan yritystä Realia Isännöintiä sen yritysostossa, tammikuu 2016

Eversheds edusti Realia Isännöintiä sen ostaessa lahtelaisen isännöintialan toimijan Päijät-Hämeen Isännöinti Oy:n osakekannan. Kaupalla Realia Isännöinti vahvisti liiketoimintaansa Lahden alueella.

Realia Isännöinti on osa Realia Group -konsernia, joka on Pohjoismaiden suurin asuntojen, kiinteistöjen ja toimitilojen välitykseen sekä hallintaan erikoistunut asiantuntijapalvelukonserni. Realia Groupiin kuuluvat Huoneistokeskus, SKV Kiinteistönvälitys, Huom! Huoneistomarkkinointi, Realia Isännöinti ja Realia Management. Baltian liiketoiminnoista vastaa Oberhaus. Realia Groupin vuotuinen liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa työskentelee yli 1 600 henkilöä.

Eversheds toimi Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj:n neuvonantajana sen kiinteistösijoituksessa, tammikuu 2016

Eversheds toimi Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj:n neuvonantajana sen ostaessa yksityissijoittajilta Tuusulasta osoitteissa Louhostie 2 ja Louhoskuja 4 sijaitsevat kaksi kiinteistöä, jotka muodostavat yhtenäisen käyttökokonaisuuden. Kiinteistöt on vuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella Chiller Oy:lle, joka on Suomen johtava lämpöpumppu- ja kylmälaitevalmistaja.

Eversheds toimi NV Property Fundin neuvonantajana kiinteistökaupassa

Eversheds Asianajotoimisto Oy toimi NV Property Fund I Ky:n oikeudellisena neuvonantajana kaupassa, jossa NV Property Fund I Ky myi 18.12.2015 kaksi Helsingissä olevaa terveydenhoito-, toimisto-, koulutus- ja hotellikäytössä olevaa kiinteistöä ruotsalaiselle Hemfosa Fastigheterille. NV Property Fund I:n sijoittajat ovat Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Varma, Nordea Henkivakuutus Suomi Oy ja Valtion Eläkerahasto. Kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 37.000 neliömetriä.

Ixonos Oyj – Oikeudellinen neuvonanto rekisteröintiasiakirjan ja arvopaperiliitteen laatimisessa, valmistelussa ja rekisteröinnissä, joulukuu 2015

Toimimme Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla listatun Ixonos Oyj:n oikeudellisena neuvonantajana rekisteröintiasiakirjan ja arvopaperiliitteen laatimisessa, valmistelussa ja rekisteröinnissä joulukuussa 2015. Finanssivalvonta hyväksyi asiakirjat 3.12.2015.

Ixonos Oyj – Oikeudellinen neuvoanto merkintäoikeusannissa, joulukuu 2015

Toimimme Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla listatun Ixonos Oyj:n oikeudellisena neuvonantajana joulukuussa 2015 järjestetyssä 8,2MEUR merkintäoikeusannissa ja siihen liittyneessä yhtiöoikeudellisessa valmistelussa ja laatimisessa. Merkintäoikeusanti järjestettiin 9.12.-23.12.2015 välisenä aikana.

Ixonos Oyj – Oikeudellinen neuvoanto rahoituksen järjestelyssä ja suunnatussa osakeannissa, joulukuu 2015

Avustimme Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla listattua Ixonos Oyj:tä joulukuussa 2015 toteutetussa yhtiön rahoituksen järjestelyssä. Avustimme muun muassa rahoitusjärjestelyn valmistelussa, dokumentoinnissa ja täytäntöönpanossa.
Samassa yhteydessä toimimme Ixonos Oyj:n oikeudellisena neuvonantajana suunnatussa osakeannissa. Avustimme muun muassa osakeannin valmistelussa, dokumentoinnissa ja täytäntöönpanossa sekä osakeannissa merkittyjen osakkeiden arvo-osuusjärjestelmään viemisessä sekä pörssiin listaamisessa.

Edustimme ostajaa Nordic Regional Airlines AB:n yritysjärjestelyissä

Eversheds on edustanut ostajaa Nordic Regional Airlinesia koskevissa yritysjärjestelyissä. Lentoyhtiö Finnair, StaffPoint ja Kilco Oy ovat sopineet, että Nordic Regional Airlines AB:n osakkeista 60 prosenttia siirtyy StaffPointin ja Kilcon omistukseen.

Kauppa edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Sopimuksen toteutuessa StaffPointin omistusosuus yhteisyrityksestä olisi 45 %, Kilcon 15 % ja Finnairin 40 %.

Nordic Regional Airlines AB omistaa kokonaan suomalaisen tytäryhtiönsä Nordic Regional Airlines Oy:n eli Norran osakekannan. Norra operoi 26:lla ATR- ja Embraer-lentokoneella kotimaan ja Euroopan reiteillä; yhtiö toimi aikaisemmin nimellä Flybe Finland Oy.

StaffPoint on suomalainen henkilöstöalan yritys, joka tuottaa henkilöstö- ja rekrytointipalveluja, valmennuspalveluja sekä HR-ohjelmistoratkaisuja. Yritys työllistää vuosittain yli 15 000 osaajaa.

Eversheds neuvonantajana Halmesvaara Oy:n osakekaupassa

Eversheds toimi myyjien neuvonantajana Halmesvaara Oy:n osakekannan kaupassa. Myyjinä kaupassa olivat suoraan taikka omistamiensa yhtiöiden kautta Vesa Lipsanen, Turo Levänen, Ariel Nemes, Poju Zabludovicz, Timo Savimäki, Peder Biese, Lauri Ratia, Heikki Lamminaho, Petri Nikula ja Matti, Timo ja Ulla Halmesvaara. Osakekannan osti pohjoismainen talotekniikka-alan toimija Bravida, joka kaupalla laajensi toimintaansa Suomessa.

Halmesvaara Oy työllistää noin 110 ammattilaista. Pääkaupunkiseudulla toimivan konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 22,6 miljoonaa euroa.

JB Eversheds neuvonantajana Fimet Oy:n osakkeiden kaupassa, huhtikuu 2015

JB Eversheds Oy edusti ostajana ollutta sijoittajaryhmää Fimet Oy:n osakekannan kaupassa. Asiasta on julkaistu kohdeyhtiön tiedote. Fimet Oy valmistaa hammashoitoyksiköitä sekä kotimaahan että kansainvälisille markkinoille

Lassila & Tikanoja Oyj – 30 miljoonan euron joukkovelkalainan liikkeellelasku syyskuussa 2014

Yhtiömme toimi oikeudellisena neuvonantajana Lassila & Tikanojan 30 miljoonan euron suuruisen joukkovelkakirjalainan liikkeeseen laskemisessa ja siihen liittyvien asiakirjojen laatimisessa. Ympäristö-, kiinteistö- ja teollisuuspalveluita tarjoava L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2013 oli 668,2 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllistää 8 000 henkilöä. L&T on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.

Lassila & Tikanoja Oyj – rekisteröintiasiakirja elokuussa 2014

Toimimme Nasdaq OMX Helsingin pörssissä päälistalla listatun Lassila & Tikanoja Oyj:n oikeudellisena neuvonantajana Suomen arvopaperimarkkinalain mukaisen rekisteröintiasiakirjan valmistelussa ja laatimisessa elokuussa 2014. Finanssivalvonta hyväksyi rekisteröintiasiakirjan 28.8.2014

Ixonos Oyj – rekisteröintiasiakirja, arvopaperiliite ja rahoitusasiakirjat toukokuussa 2014

Toimimme Ixonos Oyj:n oikeudellisena neuvonantajana rekisteröintiasiakirjan, arvopaperiliitteen ja rahoitusasiakirjojen osalta toukokuussa 2014.

Finanssivalvonta hyväksyi rekisteröintiasiakirjan ja arvopaperiliitteen 16.5.2014. Avustimme muun muassa rahoitusjärjestelyn valmistelussa, dokumentoinnissa ja täytäntöönpanossa.

Ixonos Oyj – rekisteröintiasiakirja, arvopaperiliite ja rahoitusasiakirjat toukokuussa 2014

Toimimme Ixonos Oyj:n oikeudellisena neuvonantajana rekisteröintiasiakirjan, arvopaperiliitteen ja rahoitusasiakirjojen osalta toukokuussa 2014.

Finanssivalvonta hyväksyi rekisteröintiasiakirjan ja arvopaperiliitteen 16.5.2014. Avustimme muun muassa rahoitusjärjestelyn valmistelussa, dokumentoinnissa ja täytäntöönpanossa.

Ixonos Oyj, vaihdettavan pääomalainan ja muun rahoituksen järjestely maaliskuussa 2014

Avustimme Ixonos Oyj:tä vaihdettavan pääomalainan ja muun rahoituksen järjestelyssä maaliskuussa 2014.

Soprano Oyj, 2013

Avustimme verkkoviestintäkonserni Soprano Oyj:tä sen allekirjoittaessa sopimuksen Pohjoismaiden suurimman tieto- ja viestintäteknologian valmennusyhtiö Tieturi Oy:n ostamisesta pääomasijoitusyhtiö CapManin hallinnoimilta rahastoilta ja pienosakkailta.

Ixonos Oyj, 2013

Perusesitteet vuonna 2009, 2010 ja 2011 sekä rekisteröintiasiakirja (ent. perusesite) 2013.

Ixonos Oyj, 2013

Toimimme Ixonos Oyj:n juridisena neuvonantajana merkintäoikeusannissa.

Vastuuhenkilöt

Olli Hyvönen, Osakas

Olli Iirola, Osakas

Henri Steiner, Osakas

Harri Tolppanen, Osakas