Global menu

Our global pages

Close
Print Friendly and PDF

Referenssejä

Toimimme Avara Oy:n neuvonantajana Aari Isännöinti Oy:n osakekannan kaupassa, tammikuu 2020

Toimimme Avara Oy:n juridisena neuvonantajana yhtiön ostaessa Aari Isännöinti Oy:n osakekannan. Kaupan myötä Avaran Kiinteistöjohtamisen liiketoiminta laajenee valtakunnalliseksi. Avara ja Aari toimivat neljällä keskeisellä paikkakunnalla: Helsinki, Lahti, Jyväskylä ja Tampere. Aarin ja Avaran johdettavasta asuntokokonaisuudesta muodostuu yhteensä 17 400 asunnon kiinteistöomaisuus.

Avaran toimitusjohtaja Mika Savolaisen mukaan yhtiö tavoittelee liiketoiminnan laajentamisella parempaa kiinteistöjohtamisen laatua ja kustannustehokkuutta. Aari Isännöinnin ostolla Avara vahvistaa toimintaansa ja rakennettaan isännöintiliiketoiminnalla.

Avara on Suomen johtava asuinkiinteistösijoitusten sijoitus- ja omaisuudenhoitoyhtiö, jonka johdettavana valtakunnallisesti on noin 1,2 miljardin euron arvoinen asuinkiinteistöomaisuus.

Toimimme Valion Eläkekassan ja Valion Keskinäinen Vakuutusyhtiön neuvonantajana asuntoportfolion kaupassa, joulukuu 2019

Toimimme juridisena neuvonantajana, kun päämiehemme Valion Eläkekassa ja Valion Keskinäinen Vakuutusyhtiö myivät Lumo Kodit Oy:lle (Kojamolle) asuntoja Helsingistä ja Vantaalta. Yhtiöt sopivat kaikkiaan 143 asunnon kaupasta ja asunnot sijaitsevat Helsingin Konalassa ja Vantaan Pähkinärinteessä hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden äärellä.

Avustimme Helsingissä sijaitsevan toimistokohteen myynnissä, lokakuu 2019

Eversheds Asianajotoimisto toimi Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen juridisena neuvonantajana sen myydessä Pasilassa sijaitsevan toimistokiinteistön. Kiinteistö myytiin erikoissijoitusrahasto Aktia Toimitilakiinteistöille.

Esterinportti 2 on usean vuokralaisen toimistokohde, jonka vuokrattavissa oleva pinta-ala on yhteensä noin 9 600 m2. Kauppahinta oli noin 24 miljoonaa euroa.

Avustimme Vantaalla sijaitsevan Dixi-toimistokohteen myynnissä, lokakuu 2019

Eversheds Asianajotoimisto toimi Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen juridisena neuvonantajana Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan korkeatasoisen usean vuokralaisen Dixi-toimistokohteen myynnissä.

Dixin toimistot sijaitsevat strategisessa paikassa Dixi-kauppakeskuksen ja Vantaan Tikkurilan juna-aseman kupeessa yhdessä Helsingin seudun merkittävimmistä kaupunkikeskuksista. Kiinteistössä on yhteensä noin 14 300 m2 vuokrattavaa kerrospinta-alaa. Kauppahintaa ei ole julkistettu.

Avustimme Glennmont Clean Energy Fundia tuulivoimapuistohankkeessa, lokakuu 2019

Eversheds Sutherlandin Suomen ja Iso-Britannian toimistot ovat toimineet juridisena neuvonantajana Glennmont Clean Energy Fund Europe III SCSp:lle tuulivoimapuistohankkeessa. Hankkeessa avustivat myös Eversheds Sutherlandin toimistot USA:ssa ja Hollannissa. Glennmont Clean Energy Fund Europe III SCSp on Glennmont Partnersin hallinnoima clean energy –rahasto.

Glennmont Clean Energy Fund Europe III SCSp hankki omistukseensa Ilmatar Piiparinmäki Oy:n Ilmatar Energy Oy:ltä. Ilmatar Piiparinmäki Oy rakennuttaa Kajaanin ja Pyhännän alueelle Piiparinmäen tuulivoimapuiston. Puistoon tulee 41 tuulimyllyä ja sen kokonaisteho on 184,5 MW. Sähköntuotannon on tarkoitus alkaa 2020.

Avustimme asiakasta projektia koskevissa sopimuksissa, kohdetta koskevissa selvityksissä, transaktion valmisteluissa ja täytäntöönpanossa sekä verotus-, kilpailuoikeus- ja rahoitusasioissa. Tuulivoimapuiston sähköntuotantoon liittyen tehtiin pitkäaikainen sähkönmyyntisopimus Googlen eli Tuike Finland Oy:n kanssa. Google hankkii sopimuksella 125 MW osuuden puiston tehosta Haminan palvelinkeskusta varten.

Avustimme Espoossa sijaitsevan toimistokohteen myynnissä, syyskuu 2019

Eversheds Asianajotoimisto toimi Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen juridisena neuvonantajana sen myydessä usean vuokralaisen toimistokohteen Elite Finland Value Added Fund II Ky -rahastolle. Kohde Vänrikinkuja 2 sijaitsee Espoon Leppävaarassa, ja sen vuokrattavissa oleva pinta-ala on yhteensä noin 5 000 m2. Kauppahinta oli noin 7 miljoonaa euroa.

Toimimme ostajien neuvonantajana Kiinteistömaailma Oy:n osakekannan kaupassa, syyskuu 2019

Toimimme Risto Kyhälän, Arto Martosen, Kenneth Kaarnimon ja Merasco Real Estaten neuvonantajana heidän ostaessaan omistamansa yhtiön kautta Danske Bankilta Kiinteistömaailma Oy:n koko osakekannan.

Kiinteistömaailma on kauppamäärillä mitattuna Suomen suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee lähes 700 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Kaupan myötä Kiinteistömaailmalle saadaan yrittäjävetoinen, kiinteistövälitysalan sekä liiketoiminnan digitalisaation asiantuntijoista muodostuva omistajatiimi, jolla on vahva osaaminen ja sitoutuminen yhtiön kehittämiseen ja tulevaisuuden kasvun rakentamiseen.

Quadoro Doric - Turun ydinkeskustan kiinteistön kauppa, maaliskuu 2019

Edustimme Quadoro Doric Real Estate GmbH:ta sen toimiessa AIF Vontobel Sustainable Real Estate Europen puolesta heidän hankkiessaan maamerkkikiinteistö “Kivikukkaron” Turussa. Vuonna 1975 rakennettu ja vastikään kunnostettu kiinteistö koostuu noin 10.200 m²:stä vuokratilaa sisältäen ensiluokkaiset vähittäiskauppa-, toimisto- ja sairaalatilat sekä yli 200 parkkipaikkaa. Toimeksiantomme kattoi kaikki ostajan tarvitsemat oikeudelliset toimenpiteet aiesopimuksesta ja legal due diligence -tarkastuksesta neuvotteluihin sekä kauppakirjasta ja rahoituksesta sopimiseen.

Hotelli-hanke, Ruby Hotels Suomen markkinoille, maaliskuu 2019

Toimimme Ruby Hotels & Resorts GmbH:n neuvonantajana Suomen markkinoille tulemisessa ja hoidimme sopimusjärjestelyt koskien ketjun ensimmäistä hotellia Suomessa; hotelli on samalla Ruby Hotels & Resorts GmbH:n ensimmäinen myös Pohjoismaissa. Uusi hotelli tulee sijaitsemaan Helsingin Kruununhaassa, ja se avataan vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. Hotelliin rakennetaan 142 huonetta asiakaskäyttöön. Edustimme asiakasta hankkeen sopimusjärjestelyissä suomalaisen hankekehittäjän ICON Real Estaten kanssa.

Quadoro Doric - Helsingin keskustan arvokiinteistön kauppa, helmikuu 2019

Neuvoimme asiakasta Helsingissä sijaitsevan monikäyttöisen Diana-arvokiinteistön hankinnassa; kiinteistöön kuuluu asuntoja, toimistoja sekä liiketilaa. Rakennus ja sen vaikuttava julkisivu rakennettiin vuonna 1898. Vuokratilaa on 3.400 m². Tämä oli asiakkaan ensimmäinen hankinta Suomessa. Myyjänä toimi Svenska Folkskolans Vänner R.F. Toimeksiantomme kattoi kaikki ostajan oikeudelliset toimenpiteet aiesopimuksesta ja legal due diligence -tarkastuksesta neuvotteluihin sekä kauppakirjasta ja rahoituksesta sopimiseen.

Eversheds Asianajotoimisto Oy edusti menestyksekkäästi Asoasunnot Uusimaa Oy:tä toiminimiriidassa Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:tä vastaan, toukokuu 2018

Eversheds Asianajotoimisto Oy edusti menestyksekkäästi Asoasunnot Uusimaa Oy:tä markkinaoikeudessa riidassa koskien väitettyä toiminimen loukkausta Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:tä vastaan. Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy väitti, että aputoiminimi ”Yrjö ja Hanna ASO-Kodit” loukkaa heidän aputoiminimeään ”Asokodit”. Markkinaoikeus hylkäsi Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:n vaatimukset ja vahvisti, että Asoasunnot Uusimaa Oy:n aputoiminimen ”Yrjö ja Hanna ASO-Kodit” rekisteröintiä ei kumota, eikä ilmaisun ”Yrjö ja Hanna ASO-Kodit” käyttö (joko sanallisessa muodossa tai logona) loukkaa vastapuolen aputoiminimeä. Markkinaoikeus katsoi, että ilmaisu ”asokoti” ja sen monikkomuoto ”asokodit” ovat asumisoikeusasumiseen liittyviä termejä tai jopa yleissanoja.

Toimimme Erikoissijoitusrahasto Fennica Toimitilat I:n neuvonantajana kiinteistöjärjestelyssä, huhtikuu 2018

Avustimme Fennia Varainhoito Oy:n hallinnoimaa Erikoissijoitusrahasto Fennica Toimitilat I:tä sen hankkiessa omistukseensa keskinäisen kiinteistöyhtiön osakekannan. Kaupan kohteeseen kuuluu Kuopion keskustassa sijaitseva liikekiinteistö, joka tunnetaan myös kauppakeskus Vihtorina.

Toimimme neuvonantajana liiketoimintojen siirtämisessä, huhtikuu 2018

Toimimme asiakasyhtiöiden Isännöitsijäpalvelu Oy:n ja Kiirava Oy:n neuvonantajana niiden perustaessa yhteisyrityksen Provia Isännöinti Oy. Esitoimena avustimme päämiehiämme hankkimaan oikeuden Provia –toiminimeen, joka oli varattuna toiselle samannimiselle yhtiölle. Tämän jälkeen varmistimme suunniteltujen liiketoimintasiirtojen hyväksyttävyyden ja toteutimme järjestelyn eli siirsimme liiketoimintasiirrolla Isännöitsijäpalvelu Oy:n ja Kiirava Oy:n isännöintiliiketoiminnat Provia Isännöinti Oy:lle, joka jatkaa kyseisiä liiketoimintoja.

Edustimme Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy:tä kiinteistökaupoissa, maaliskuu 2018

Edustimme myyjänä toiminutta Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy:tä kiinteistökaupoissa, joissa ruotsalainen kiinteistösijoittaja Hemsö osti kolme Taideyliopiston käytössä olevaa kohdetta Helsingistä (Nervanderinkatu 13, Pohjoinen Rautatiekatu 9 ja Haapaniemenkatu 6). Kohdekiinteistöjen rakennusten pinta-ala on yhteensä n. 25.000 m2. Tiloissa toimivat Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Virtuaalivoimalaitos – edustimme kauppakeskus Selloa sopimusneuvotteluissa, joulukuu 2017

Eversheds Sutherland toimi kauppakeskus Sellon oikeudellisena asiantuntijana sen solmiessa Siemensin kanssa sopimuksen älykkään energiajärjestelmän rakentamisesta. Ratkaisulla Sellon kiinteistö kykenee sekä tuottamaan itse energiaa aurinkopaneelien avulla, että säätelemään automaattisesti energiankulutustaan ostamalla, varastoimalla ja kuluttamalla energiaa kulloisenkin tarpeen mukaan.

Tämä hanke on ensimmäinen konkreettinen askel kohti kiinteistöjen kytkemistä tulevaisuuden virtuaalivoimalaitoksiin, jolloin kiinteistöistä tulee varavoimalaitokseen verrattavia toimijoita. Kauppakeskus Sello osallistuu hankkeen myötä ensimmäisenä merkittävänä kiinteistökokonaisuutena Fingridin tarjoamille Suomen sähköenergian reservimarkkinoille.

Avustimme Apteekkien Eläkekassaa ja Yleisradion Eläkesäätiötä kiinteistöjärjestelyssä, marraskuu 2017

Eversheds Asianajotoimisto avusti ostajia kiinteistöjärjestelyssä, jonka tuloksena 40 prosenttia Kiinteistö Oy Oulun Alasintie 10 –nimisen yhtiön osakkeista siirtyi Yleisradion Eläkesäätiön ja 40 prosenttia Apteekkien Eläkekassan omistukseen.

Yhtiö omistaa Oulun Limingantullissa kiinteistön ja juuri valmistuneen liikekeskusrakennuksen, jonka tilat on pääosin vuokrattu yksityisille tahoille liike- ja toimistotiloiksi. Liikekeskusta on tarkoitus laajentaa merkittävästi vuoteen 2021 mennessä.

Toimimme Mikju Oy:n neuvonantajana kiinteistökaupassa, kesäkuu 2017

Asiakkaamme Mikju Oy osti Helsingin Punavuoressa Ratakatu 3:ssa sijaitsevan arvokiinteistön kesäkuussa. Myyjä Senaatti-kiinteistöt järjesti kaupasta tarjouskilpailun, jonka Mikju Oy voitti kauppahinnalla 14 050 000 euroa. Kauppa vaatii vielä eduskunnan hyväksynnän.

Tontilla sijaitseva uusrenessanssityylinen arvorakennus valmistui vuonna 1889, ja sen ovat suunnitelleet arkkitehdit Selim A. Lindqvist ja Elia Heikel. Rakennus on aiemmin ollut mm. työ- ja elinkeinoministeriön käytössä. Rakennuksen hyvä sijainti antaa mahdollisuuden monimuotoiseen käyttöön. Mikju Oy:n suunnitelmissa on toteuttaa alimpiin kerroksiin liike- ja toimistotilaa ja ylempiin kerroksiin arvoasuntoja.

Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt / eQ Rahastoyhtiö Oy, toukokuu 2017

Eversheds toimi eQ Hoivakiinteistön neuvonantajana sen ostaessa Aktia Henkivakuutus Oy:ltä kiinteistöosakeyhtiön osakkeet. Yhtiö omistaa Vallilassa sijaitsevan toimitilakiinteistön, joka on vuokrattu kokonaan Helsingin kaupungille. Tiloissa toimii Stadin Ammattiopiston turvallisuusalan koulutus.

Avustimme Microsoft Mobile Asset Management Oy:tä kiinteistötransaktiossa, huhtikuu 2017

Eversheds Sutherland avusti Microsoft Mobile Asset Management Oy:tä Salon niin kutsutun Microsoft Campuksen (ent. Nokia Campus) myynnissä ja siihen liittyvissä toimissa. Eversheds Sutherland avusti asiakasta kauppaan liittyvissä moninaisissa kiinteistö- ja transaktiokysymyksissä.

Eversheds Kevan neuvonantajana Rambollin pääkonttorihankkeessa, joulukuu 2016

Eversheds toimi Kevan neuvonantajana sen tullessa Leppävaaraan rakennettavan Rambollin uuden pääkonttorin omistajaksi. Kohteen rakentaa Hartela, ja se vuokrataan pitkällä vuokrasopimuksella Rambollille.

Pääkonttori rakennetaan Turunväylän ja Kehä I:n yhteyteen ja se on moderni ja energiatehokas toimitalo, joka palvelee yli tuhatta suunnittelu- ja konsultointialan ammattilaista.

Eversheds avusti Eläkekassa Versoa kiinteistöjärjestelyssä, marraskuu 2016

Eversheds toimi Eläkekassa Verson neuvonantajana sen myydessä Rekolassa sijaitsevan ruokakauppakiinteistön Sirius Fund II:lle.

Eversheds toimi A. Ahlströmin neuvonantajana, syyskuu 2016

Eversheds toimi A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n neuvonantajana sen myydessä elokuussa kolme logistiikkakeskusta Helsinki – Tampere moottoritien varrelta NREP:n hallinnoimalle kiinteistörahastolle. Kohteiden yhteenlaskettu pinta-ala on yli 50.000 neliömetriä.

Eversheds toimi Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj:n neuvonantajana sen kiinteistösijoituksessa, heinäkuu 2016

Julius Tallberg-Kiinteistöt osti Coriant Oy:ltä sen osoitteessa Sinimäentie 6 ja Sinikalliontie 7 sijaitsevat kiinteistöt. Kiinteistöillä sijaitsevien rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on noin 31.000m2. Rakennukset ovat toimisto-, laboratorio- ja varastokäytössä. Coriant Oy jää toiselle kiinteistölle vuokralle pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Kevan kiinteistöön Aviapolikseen Clarion-hotelli - Eversheds Kevan neuvonantajana, tammikuu 2016

Kevan omistamaan kiinteistöön Aviapolikseen tulee 8-kerroksinen Clarion-hotelli. Hotelli avataan lokakuussa ja siinä on 258 huonetta ja 10 kokoustilaa. Clarion-ketjun omistaa norjalainen Nordic Choice Hotels. Aviapolis ja Jätkäsaareen rakennettava hotelli ovat ensimmäisiä Clarioneita Suomessa. Hotellin rakennustyöt ovat käynnissä, rakentajana toimii Skanska. Keva osti kiinteistön Lentoasemakiinteistöt Oyj:ltä.

Eversheds edusti Kevaa kiinteistöjärjestelyssä ja rakennuttamiseen liittyvissä sopimusasioissa.

Eversheds eQ Liikekiinteistöjen neuvonantajana Nokialla sijaitsevan liikekiinteistön hankinnassa, tammikuu 2016

Eversheds toimi Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöjen neuvonantajana sen hankkiessa Nokialla sijaitsevan Viholan Liikekeskuksen.

eQ Varainhoito hallinnoi kahta kiinteistörahastoa, eQ Liikekiinteistöt ja eQ Hoivakiinteistöt.

Eversheds edusti Suomen suurinta isännöintialan yritystä Realia Isännöintiä sen yritysostossa, tammikuu 2016

Eversheds edusti Realia Isännöintiä sen ostaessa lahtelaisen isännöintialan toimijan Päijät-Hämeen Isännöinti Oy:n osakekannan. Kaupalla Realia Isännöinti vahvisti liiketoimintaansa Lahden alueella.

Realia Isännöinti on osa Realia Group -konsernia, joka on Pohjoismaiden suurin asuntojen, kiinteistöjen ja toimitilojen välitykseen sekä hallintaan erikoistunut asiantuntijapalvelukonserni. Realia Groupiin kuuluvat Huoneistokeskus, SKV Kiinteistönvälitys, Huom! Huoneistomarkkinointi, Realia Isännöinti ja Realia Management. Baltian liiketoiminnoista vastaa Oberhaus. Realia Groupin vuotuinen liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa työskentelee yli 1 600 henkilöä.

Eversheds toimi Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj:n neuvonantajana sen kiinteistösijoituksessa, tammikuu 2016

Eversheds toimi Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj:n neuvonantajana sen ostaessa yksityissijoittajilta Tuusulasta osoitteissa Louhostie 2 ja Louhoskuja 4 sijaitsevat kaksi kiinteistöä, jotka muodostavat yhtenäisen käyttökokonaisuuden. Kiinteistöt on vuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella Chiller Oy:lle, joka on Suomen johtava lämpöpumppu- ja kylmälaitevalmistaja.

Eversheds avusti Micheliniä sen hankkiessa talvirenkaiden testikeskuksen, joulukuu 2015

Eversheds avusti Manufacture Française des Pneumatiques Micheliniä sen hankkiessa Ivalossa sijaitsevan talvirenkaiden testikeskuksen. Michelin on tehnyt testikeskuksessa testejä yksinoikeudella jo yli 20 vuotta ennen hankintaa ja harjoittanut siellä talvirenkaidensa testaus- ja hyväksyntätoimintaa säännöllisesti.

Testikeskus sijaitsee 300 kilometriä napapiiriltä pohjoiseen ja käsittää noin 60 hehtaarin maa-alueen, josta 20 hehtaaria on ratakäytössä.

Michelin juhlistaa 70-vuotista toimintaansa Suomessa vuonna 2016.

Eversheds neuvonantajana Kevan ensisijoituksissa Ruotsin kiinteistömarkkinoille - marraskuu 2015

Eversheds toimii Kevan neuvonantajana sen suunnatessa suoria kiinteistösijoituksia Ruotsin kiinteistömarkkinoille. Keva teki ensisijoituksensa ostamalla Atrium Ljungbergilta kaksi galleriatyyppistä kauppakeskusta Västeråsista ja Östersundista. Kevan partnerina Ruotsissa on HEA Property Partners.

Eversheds eQ Hoivakiinteistöjen neuvonantajana merkittävän kiinteistökokonaisuuden ostossa Turussa – lokakuu 2015

Eversheds toimi erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt –rahaston neuvonantajana sen ostaessa Turun keskustasta kiinteistökokonaisuuden, jossa toimii vuokralaisena Terveystalo Pulssi. Kiinteistöjen osoite on Humalistonkatu 9-11- ja myyjänä järjestelyissä oli Auratum Kiinteistöt Oy:n hallinnoima rahasto.


Toimimme Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen neuvonantajana tämän myydessä 1.200 asuntoa (28 asuinkiinteistöä 15 paikkakunnalla) käsittävän kiinteistösalkun OP-Vuokratuotto -erikoissijoitusrahastolle. Kyseessä on yksi suurimmista asuntoportfoliokaupoista Suomessa 2000 -luvulla.

Lisätietoja:

http://www.ilmarinen.fi/uutishuone/arkisto/2015/1200-asuntoa-ilmariselta-op-vuokratuotto-erikoissijoitusrahastolle

Yksi 2000-luvun suurimmista asuntoportfoliokaupoista Suomessa, kesäkuu 2015

Toimimme Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen neuvonantajana tämän myydessä 1.200 asuntoa (28 asuinkiinteistöä 15 paikkakunnalla) käsittävän kiinteistösalkun OP-Vuokratuotto -erikoissijoitusrahastolle. Kyseessä on yksi suurimmista asuntoportfoliokaupoista Suomessa 2000 -luvulla.

Avustimme myyjä Senaatti-kiinteistöjä Suitian kartanolinnan ja sen maa-alueiden kaupassa, toukokuu 2015

Avustimme myyjä Senaatti-kiinteistöjä Suitian kartanolinnan ja sen maa-alueiden kaupassa. Valtakunnallisesti merkittävä kaupan kohteena ollut kulttuuriympäristö käsittää 1540-luvulla rakennetun linnan lisäksi yli 60 muuta rakennusta sekä noin 771 hehtaaria maata. Kartanolla on ollut useita merkittäviä omistajia, muun muassa suur-aateliset valtaneuvos Erik ja sotamarsalkka Klaus Fleming.

Kiinteistökauppa, VVT Property Fund I Ky, syyskuussa 2014

Juridia Bützow toimi ostajan oikeudellisena neuvonantajana 30.9.2014 allekirjoitetussa kaupassa, jossa YIT myy Helsingissä sijaitsevan Osmontien toimistokiinteistön VVT Kiinteistösijoitus Oy:n hallinnoimalle VVT Property Fund I Ky:lle. Käpylän Osmontiellä sijaitsevan kuusikerroksisen toimistokiinteistön rakennustyöt aloitettiin syyskuussa 2014. Toimistotalo on laajuudeltaan noin 3 300 neliömetriä ja se valmistuu lokakuussa 2015. Kiinteistön vuokralaiseksi tulee muun muassa Helen Sähköverkot Oy (HSV).

Kiinteistökauppa, VVT Property Fund I Ky, huhtikuussa 2014

Juridia Bützow toimi ostajan oikeudellisena neuvonantajana kaupassa, jossa Schroder Property KAG:n hallinnoima Schroder Nordic Property Fund -rahasto myi 17.4.2014 Kauniaisten ydinkeskustassa sijaitsevan Kauppakeskus Granin VVT Kiinteistösijoitus Oy:n hallinnoimalle VVT Property Fund I Ky:lle. Kiinteistön vuokrattava pinta-ala on noin 5 500 m2. Kiinteistön ankkurivuokralaisena toimii Varubodenin S-market pitkäaikaisella vuokrasopimuksella

Kiinteistökauppa, Apteekkien Eläkekassa, maaliskuussa 2014

Juridia Bützow toimi Apteekkien Eläkekassan oikeudellisena neuvonantajana kiinteistökaupassa, jossa eläkekassa osti Pohjolan hallinnoimalta Real Estate Fund I Ky -rahastolta teollisuus- ja varastokiinteistön. Kiinteistö sijaitsee Keravalla ja sillä sijaitseva rakennus on valmistunut 2009 ja sen vuokrattava ala on noin 4.000 m2. Kohde on kokonaisuudessaan vuokrattu Dae-Tek Oy:lle, joka on Suomen johtavia maanrakennuskoneiden maahantuojia.

Kesälahden Maansiirto Oy, yrityskauppa, kesäkuussa 2014

Avustimme myyjiä maan suurimpiin (liikevaihto noin 80 m€) infraurakoitsijoihin kuuluvan Kesälahden Maansiirto Oy:n osakekantaa koskevassa yrityskaupassa, heidän myydessä yhtiön koko osakekannan Intera Partners Oy:n hallinnoiman rahaston omistamalle yhtiölle kesäkuussa 2014.

Keva, kiinteistökauppa, toukokuussa 2014

Toimimme Kevan edustajina kiinteistökaupassa, jossa Keva hankki 30.4.2014 allekirjoitetulla kaupalla Oy Carlsonilta Kuopion keskustassa sijaitsevan Viihdekeskus IsoCee -liikekiinteistön. Keva omistaa myös kaupan kohteen naapurissa sijaitsevan kauppakeskus Minnan.

Vastuuhenkilöt

Saara Raitala, Osakas

Pekka Kokko, Osakas