Global menu

Our global pages

Close
Print Friendly and PDF

Kilpailuoikeus ja julkiset hankinnat, markkinointioikeus ja tietosuoja  

Kilpailuoikeus ja julkiset hankinnat
Kilpailuoikeus ja julkiset hankinnat ovat alueita, joissa asiantuntijamme avustavat usein.  Erikoisosaamistamme ovat muun muassa kilpailunrajoitusasiat, määräävä markkina-asema, valtiontukiasiat, yrityskauppavalvonta, yhteisyritykset, jakelusopimukset, kilpailuoikeudelliset vahingonkorvaukset, julkisten hankintojen kilpailutusprosessit, julkisten hankintojen tuomioistuin- ja viranomaisprosessit sekä hankintasopimukset.

Dawn Raid -palvelut
Kilpailuviranomaisten yllätystarkastuksiin liittyvä palvelukonseptimme on osa Eversheds Sutherlandin globaalia palvelutarjontaa. Tarjoamme yllätystarkastusten varalle sovelluksen, jota pääsee käyttämään nettisivujemme mobiiliversion kautta (app). Avustamme asiakkaitamme koko kilpailuviranomaisten tarkastuksen ajan: tulemme paikalle tarkastuksen alkaessa, valvomme, ettei tarkastuksen kohteeksi päädy esimerkiksi asianajosalaisuuden piiriin kuuluvia asiakirjoja, autamme asiakasta hallitsemaan tarkastukseen liittyvää tiedottamista, avustamme kilpailuviranomaisten haastatellessa yrityksen henkilöstöä tarkastukseen liittyen ja laadimme tarvittavan kirjeenvaihdon viranomaisten kanssa. Mikäli asia etenee tuomioistuinvaiheeseen, edustamme asiakasta markkinaoikeudessa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa vuosien kokemuksen perusteella. Rajat ylittävissä tilanteissa kilpailuoikeusasiantuntijamme muissa Eversheds Sutherlandin toimistoissa ovat puhelinsoiton päässä. Katso linkistä työkalumme yllätystarkastusten varalle.

Tietosuoja
Tietosuojakysymyksiin erikoistuneet, tunnetut osaajamme konsultoivat koti- ja ulkomaisia asiakkaitamme mm. seuraavissa tietosuojan osa-alueissa: asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden henkilötietojen käsittely, työelämän tietosuoja, potilastietojen käsittely, tunnistamis- ja paikkatietojen käsittely, biometriikka, kuten sormenjälki- ja iiristietojen käsittely, kansainväliset henkilötietojen siirrot (ml. pilvipalveluiden käyttö sekä ns. BCR-ohjeet), henkilötietojen käsittely sosiaalisessa mediassa, kohdennettu verkkomarkkinointi (ml. evästeet ja muut teknologiat) ja whistleblowing-ilmoitusjärjestelmät

Markkinointijuridiikka
Markkinointijuridiikan osaamistiimimme avustaa asiakkaitamme kansainvälisesti esimerkiksi seuraavissa tarpeissa: markkinointisuunnitelmien laillisuuden tarkistaminen (ml. markkinointiarpajaiset ja –kilpailut), markkinointiviestintään ja myyntiin liittyvien sopimusten laatiminen (kuten markkinointiviestinnän suunnitteluun ja sisältöön liittyvien oikeuksien hankintaan liittyvät sopimukset), internetjuridiikka (ml. www-sivujen käyttöehdot, kohdennettu verkkomainonta, evästeet), verkkokauppa ja muu etämyynti, sosiaalisen median juridiikka, affiliate-markkinointi, kuluttajansuoja elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välillä, tuoteturvallisuus ja tuotevastuu, sponsorointi (ml. sponsorointisopimukset sekä tapahtumamarkkinointi) ja markkinointiin liittyvä henkilötietojen käsittely.

Vastuuhenkilöt

Olli Hyvönen, Osakas

Default New Image