Global menu

Our global pages

Close

Herstructurering en insolventierecht

Ondernemen in het huidige economische klimaat is een uitdaging. Risico en kostenbeheersing zijn belangrijke factoren voor een ondernemer in de huidige tijd. Dit vraagt om gedegen juridische expertise en creatieve, strategische oplossingen. Het Herstructurering en Insolventieteam van Eversheds Sutherland is een betrouwbare en ervaren partner.

Wij staan nationale en internationale cliënten bij in het kader van complexe herstructureringen en faillissementen. De ondersteuning die wij verlenen ligt onder meer op het gebied van arbeidsrechtelijke reorganisaties, reorganisaties van concernstructuren, reorganisaties van organisatiestructuren (bijvoorbeeld het introduceren van een shared service centre), herfinancieringen, het vestigen en uitwinnen van zekerheden, debiteurenbeheer (het veilig stellen van belangen), incasso’s, het aanpassen/herzien van contractuele afspraken en daarmee het versterken van de positie, ontbinden van vennootschappen, bestuurders- en commissarissenaansprakelijkheid. Daarnaast beschikken we over bijzondere expertise als het gaat om doorstartstructuren, al dan niet via surseance of faillissement.

Wij zijn vaak betrokken bij herstructureringen met een internationaal/ grensoverschrijdende karakter. Wij schakelen snel en kunnen de omvangrijke expertise van Eversheds Sutherland International inzetten.

Miriam Ee, van