Global menu

Our global pages

Close

Recente transacties

Overzicht van enkele M&A transacties waarbij wij betrokken zijn geweest:

Virtusa Corporation
Samen met Eversheds Zweden (lead) hebben wij Virtusa Corporation (Nasdaq) geadviseerd bij het verkrijgen van alle aandelen in TradeTech Consulting Scandinavia AB en haar dochtervennootschappen. TradeTech is actief in Consulting and IT services.

European Metal Recycling Group (ERM Group)
Wij hebben ERM Group, actief in metaal verwerking, geadviseerd. De Nederlandse dochtervennootschap van ERM Group heeft activa en passiva verworven van een Nederlandse vennootschap actief op hetzelfde terrein.

CR Participaties B.V. (voorheen: FCL Holding B.V.)
Wij hebben een van de aandeelhouders van FCL geadviseerd in verband met een buy-out van FCL Marine Agencies en 3 buitenlandse gelieerde vennootschappen.

De Drie Notenboomen B.V.
Wij hebben geadviseerd bij de koop en verkoop van aandelen in De Drie Notenboomen B.V., een zorginstelling die opereert onder diverse franchiseformules.

Pall Inc.
Wij hebben Pall Inc. geadviseerd bij het verwerven van aandelen in Medistad Holding B.V., een groep actief in biotech. Bij deze transactie waren de diverse business disciplines van Pall Inc. nauw betrokken.

Zacco Netherlands
NLO (Nederlandsch Octrooibureau) heeft van Zacco A/S alle aandelen verworven in Zacco Netherlands B.V. Tot 2009 opereerde Zacco Netherlands onder de naam Shieldmark. Het patent team van Zacco Netherlands B.V. blijft bij Zacco A/S. Eversheds Denemarken en Nederland hebben Zacco A/S bijgestaan.

Value Enhancement Partners
A-Film (een portfolio company van Value Enhancement Partners) en Benelux Film Distributers hebben hun filmdistributieactiviteiten gefuseerd waardoor A-Film momenteel de grootste onafhankelijke filmdistributeur in de Benelux is. Eversheds heeft A-Film bijgestaan bij deze samenvoeging. Tevens heeft Eversheds geassisteerd bij het opzetten van de nieuwe ondernemingsstructuur.

Freightliner Group Ltd
Wij hebben Freightliner geadviseerd bij de acquisitie van ERS Railways B.V. waarbij Maersk Line als verkoper optrad. Het betrof een internationale transactie.

Teledyne DALSA
Teledyne DALSA, een dochteronderneming van Teledyne Technologies (NYSE), heeft 100 % van de aandelen verworven in Axiom IC, een designer en producent van onder andere halffabricaten voor geïntegreerde elektronische schakelingen. Eversheds heeft Teledyne DALSA geadviseerd.

Electra Partners
Eversheds heeft Electra Partners, een Private Equity partij gevestigd te Londen, bijgestaan bij de verkrijging van diverse dochterondernemingen van UBM (FTSE 250 genomineerd bedrijf) ter waarde van ca. £ 150m.

AAC Capital Partners
De aandelen van Vetus Groep, wereldwijd actief in de markt voor motoren en scheepsbenodigdheden voor de scheepsvaart, zijn met terugwerkende kracht per 1 januari 2013 overgenomen van AAC Capital Partners. Eversheds stond AAC Capital Partners bij gedurende deze verkoop.

AID Partners Capital
Eversheds heeft AID Partners Capital geadviseerd bij de overname van Prime Focus World, een wereldwijde leider in de markt voor technische diensten ten behoeve van 2D en 3D omzettingen, visuele effecten en animaties.

CitySupport Group
Eversheds heeft de aandeelhouders geadviseerd bij de verkoop van hun aandelen in CitySupport B.V. aan De Jong Intra Vakanties B.V.

DuPont
Eversheds heeft geassisteerd bij de herstructurering en de lokale transactiedocumentatie met betrekking tot de verkoop van DuPont Performance Coatings (DPC) aan the Carlyle Group. De waarde van de transactie bedroeg $ 4.9bn.

Rob Faasen

Miriam Ee, van

Tom Wijngaarden, van